eur:
394.22
usd:
368.87
bux:
65664.79
2024. április 23. kedd Béla

Munkával ünnepel a pápa

A világ minden részéről érkező jókívánságok sem akadályozták XVI. Benedek katolikus egyházfőt abban, hogy szorgos munkával ünnepelje 84. születésnapját szombaton.

Születésnap ide vagy oda, a pápa fontos kihallgatásokat tart, például Spanyolország új vatikáni nagykövetével is találkozik.

XVI. Benedek egyébként többek között II. Erzsébet brit királynőtől és az olasz püspöki konferenciától is kapott gratuláló leveleket. A pápa 1927. április 16-án Joseph Aloisius Ratzinger néven látta meg a napvilágot a felső-bajorországi Marktl am Innben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Jön a költségvetési hiány miatti uniós felkérdezés, Magyarország ellen is eljárás indulhat

Jön a költségvetési hiány miatti uniós felkérdezés, Magyarország ellen is eljárás indulhat

Az Európai Parlament jóváhagyta az uniós költségvetési szabályok frissítését, amelynek célja, hogy azok világosabbá, beruházásbarátabbá és az egyes országok helyzetéhez jobban igazodóvá váljanak. Az új szabályok középpontjában a kormányok beruházási képességének védelme, a hitelesség biztosítása a hiány- és adósságcsökkentési mechanizmusok révén, nagyobb mozgástér biztosítása, valamint a párbeszéd és a felelősségvállalás javítása áll. A stabilitási és növekedési paktum reformja miatt már idén elindulhat a túlzottdeficit-eljárás.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×