Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Krokodilriadalom Cipruson

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Ciprusi vadvédelmi szakemberek próbáljak igazolni azokat a jelentéseket, amelyek szerint krokodil mászkál szabadon a földközi-tengeri országban.

A hatóságok több csapdát is állítottak a hüllőnek, miután két hete Nicosiától 50 kilométerre, egy kis hegyi faluban jelentették, hogy látták az állatot. A földközi-tengeri szigeten a krokodilok nem őshonosak.

"Egyenlőre nem találtuk semmi jelét annak, hogy bármilyen állat is lenne ott" - közölte Konsztantinosz Musztakasz, a ciprusi halászati és tengerkutató minisztérium illetékese.

A nő, aki a krokodilt kertészkedés közben állítólag látta, nyulakat tart és konyhakertje van. Azt nem tudta megmondani pontosan, hogy aligátort vagy krokodilt látott.

"Épp a nyulaknak gyűjtöttem füvet, amikor zajt hallottam és felnéztem. Pontosan előttem állt..., a száját pedig kitátotta... Mintegy másfél méter hosszú volt, a teste pikkelyes" - idézte őt az egyik helyi lap.

Nem ez az első alkalom, hogy aligátorokat vagy krokodilokat vélnek látni Cipruson, ám az állat bármi nyomára még nem bukkantak rá. A hatóságok nem zárják ki, hogy valaki egzotikus házikedvencként vette a hüllőt és engedte szabadon, amikor túl nagy lett ahhoz, hogy eltudja tartani.

Sem a krokodil, sem az aligátor nem őshonos a szigeten, legközelebbi rokonuk, amely egyáltalán fellelhető Cipruson a sokkal kisebb és félénkebb kaméleon.

Musztakasz szerint valószínűtlen, hogy az állat csak egy nagyobbra nőtt kaméleon lenne. "A hölgy elbeszélése szerint az állat kinyitotta a száját és rámordult. Úgy tűnik, elég közel volt az hüllőhöz, hogy pontosan megfigyelhesse" - tette hozzá.