eur:
394.03
usd:
368.31
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Újabb nyolc ember a vádlottak padján a pekingi CCTV-tűz ügyében

Újabb nyolc ember ellen emeltek vádat annak a tűzesetnek a kapcsán, amelyben tavaly leégett a kínai központi televízió (CCTV) új épületegyüttesének luxusszállodája, mintegy 24 millió dolláros kárt okozva - jelentette a kínai média a hétvégén.

A vádlottak újabb csoportjának tagjai rossz minőségű, szabvány alatti termékek gyártása és értékesítése miatt kerülnek a bíróság elé, továbbá kötelességmulasztás és a nyomozás során a bizonyítási eljárás hátráltatásának vádja terheli még őket.

Idén márciusban 21 embert már elítéltek az ügyben: háromtól hét évig tartó szabadságvesztést kaptak. A tűzesetbe belebukott a CCTV első embere és helyettese, akik nyilvánosan is bocsánatot kértek a történtekért. Õk huszonöt társukkal adminisztratív fegyelmi büntetést kaptak, míg összesen 44 embernél vizsgálták a konkrét büntetőjogi felelősséget.

Az új körben van Luo Long a pekingi építészeti és műszaki minőségellenőrző állomás volt igazgatója, valamint vezető menedzserek, védőfalak, kötőgátak és más építőipari anyagok gyártóinak biztonsági ellenőrei.

A tűz tavaly február 9-én ütött ki, amikor a lampionünnep zárónapján tiltott helyen ünnepeltek tűzijátékkal, és az elszabadult petárdák lángra gyújtották a központi televízió új épületegyütteséhez tartozó - befejezés előtt álló - Mandarin Oriental luxushotelt. A 159 méter magas, harmincemeletes épület fáklyaként égett Peking üzleti negyedében, a hármas számú körgyűrű keleti autópályája mellett. A tűz oltása során egy tűzoltó meghalt, hat tűzoltó és két építőmunkás megsérült.

Másfél évvel az eset után az épület még mindig mementóként áll a CCTV új - használaton kívüli - 234 méteres központi épülete mellett, amely különleges építészeti megoldásaival, formájával 2008 óta Peking egyik nevezetessége.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 22:41
×
×
×
×