eur:
395.64
usd:
371.99
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Óriási meglepetés érte a drogcsempészre lecsapó rendőröket

Az olasz hatóságok felszámoltak egy kábítószercsempész bandát, amelynek kokainkészletét egy albínó piton őrizte egy római lakásban - közölte szerdán a helyi pénzügyőrség. Az ügyben 12 embert őrizetbe vettek.

Egyikük szerencsére figyelmeztette a rendőröket, mielőtt azok behatoltak a lakásba, hogy ott egy állat van. Amikor feltárult az ajtó, a belépők egy 3 méteres, fehér-sárga színekben pompázó óriáskígyóval találták szembe magukat, amely egy szőnyegre tekeredve várta őket.

Az állat elfogására szakértőket kellett hívni, akik egy kilós csirkét adtak egészben a hüllőnek, hogy megnyugtassák és így befoghassák. A kígyót a római állatkertben helyezték el.

A piton 200 gramm tiszta kokainon ült, s a lakásban még további 5 kilogrammot találtak ebből a kábítószerből.

A hatóságok a 12 embert, közte két nőt, kábítószer terjesztésére létrehozott bűnszövetkezet létrehozásával vádolják, valamint a veszélyeztetett fajok nemzetközi kereskedelmét szabályozó Washingtoni Egyezmény (CITES) listáján szereplő állat törvénytelen birtoklásával.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×