eur:
393.84
usd:
369.7
bux:
65750.97
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Polgárháborús állapotok Karacsiban

Legalább harmincheten meghaltak keddre virradóra Pakisztán legnagyobb városában Karacsiban azután, hogy néhány órával korábban meggyilkoltak egy városi képviselőt. Raza Haider, az Indiából érkezett bevándorlókat tömörítő Muttahida Kaumi Mozgalmat képviselte.

A megölt képviselő szervezete a kormányzó Pakisztáni Néppárt szövetségese a Szindh tartományt irányító koalícióban. A férfit két motorkerékpáron közlekedő támadta meg egy mecsetnél. A gyilkosság pánikot váltott ki a 16 milliós városban.

Pártja tiltakozó megmozdulások megtartására szólított fel, a hatóságok ugyanakkor elrendelték az iskolák bezárását a városban, illetve a Karacsitól 174 kilométerre keletre fekvő Haidarábádban.

A kereskedők bezárták boltjaikat, az utcák pedig nagyon gyorsan kiürültek, miközben több negyed fegyverropogástól volt hangos. A gyújtogatások kezdődtek, aminek következtében leégett egy bútorpiac.

Különböző kórházi tisztviselők adatai alapján legalább 37 ember halt meg erőszakos cselekményekben. Nyolcvan ember lőfegyvertől származó sérülést szenvedett el.

Kedd reggel még mindig hallatszottak lövések, illetve egyes negyedekben továbbra is épületek álltak lángban.

Dzsamil Szúmro tartományi szóvivő kijelentette: úgy véli, hogy a történtek azoknak az erőknek a műve, amelyek szeretnék megbuktatni a megválasztott helyi kormányzatot.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×