eur:
393.96
usd:
364.65
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

"A böjt időszaka az egyház számára a vezeklés időszakává vált"

A német katolikus egyház több vezetője is prédikációjába emelte az elmúlt hetekben napvilágot látott szexuális bűncselekmények ügyét.

A müncheni érsek azt mondta, hogy a húsvét előtti böjt időszaka az egyház számára a vezeklés időszakává vált. A würzburgi püspök, súlyos bizalomvesztésről beszélt, és elsődleges feladatnak az egyházzal szembeni bizalom helyreállítását nevezte. A bambergi érsek általános megújulást sürgetett, ugyanakkor hangsúlyozta: könyörtelenül fel kell tárni, hogy mi vezetett a történtekhez.

A katolikus egyházon belül szerveződött Wir sind Kirche, vagyis Mi vagyunk az egyház nevű népi mozgalom a következmények vállalására szólított fel, emellett határozatban sürgette az egyházon belüli szexuális oktatás új alapokra helyezését, valamint hangsúlyozta: figyelemmel kísérik, hogy a német katolikus egyház által bejelentett megelőző, illetve az áldozatok megsegítését célzó intézkedéseket betartják-e.

Közben Ausztriában a katolikus egyház kezdeményezésére független vizsgálóbizottság alakult a a szexuális és gyermekbántalmazási esetek kivizsgálására. A testület a tervek szerint az áldozatok kárpótlásával is foglalkozik majd.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×