eur:
393.73
usd:
365.39
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Balázs Péter: magyar-szerb-horvát külügyminiszteri találkozó lesz

Magyar-szerb-horvát külügyminiszteri találkozó lesz a jövő héten - közölte szombaton Balázs Péter külügyminiszter, aki a nyugat-balkáni magyar nagykövetek regionális munkaértekezletén vett részt Tiranában.

Magyarország érdeke, hogy ez a régió ne a feszültségek forrása legyen, ezért a stabilizálásában igyekszünk konstruktív szerepet játszani. Számos kezdeményezést tettünk, és nagyon fontos, hogy ezek a kezdeményezések folytatódjanak, s a 2011-es magyar uniós elnökségre beérjenek. Egyetlen napot sem lehet kihagyni, egymást követik a különböző találkozók, konferenciák.

A jövő héten várhatóan magyar-szerb-horvát külügyminiszteri találkozó is lesz - mondta el Balázs Péter Tiranából telefonon az MTI-nek.

A külügyminiszter közölte, hogy a nagyköveti találkozón komoly hangsúlyt kapott a gazdasági kapcsolatok témája is ezzel a Magyarországhoz közel eső, a magyar beruházások szempontjából ígéretes régióval, amely fizikailag már az Európai Unión belül fekszik, mert mindenfelől uniós tagállamok veszik körül.

Montenegró különösen érdekes, mert ott Magyarország a legnagyobb külföldi befektető - hívta fel a figyelmet a külügyminiszter. A gazdaság óriásai: a Mol, a Matáv, a Magyar Alumínium, az OTP, a Hunguest Hotels, már mind jelen vannak, és mindenki nagy és sikeres beruházásokkal van jelen.

Boszniában és Horvátországban is vannak tapasztalataink, de a montenegrói példa olyan, hogy azt érdemes tanulmányozni, mert onnan lehet aztán továbblépni - mondta Balázs Péter.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Letarolta Magyarországot a Temu, és nincs ki megállítsa

Letarolta Magyarországot a Temu, és nincs ki megállítsa

Nem sok magyar internetező lehet már, aki ne hallott volna a Temuról, a kínai webshopról, amely pár hónapja robbant be a hazai e-kereskedelmi piacra és mostanra az egyik legnagyobb szereplővé vált. Az agresszív terjeszkedés és a szürreálisan alacsony árak komoly felzúdulást idéztek elő az online kiskereskedelmi szegmensben, akkorát, hogy már a Gazdasági Versenyhivatal is vizsgálódik a cégnél. De vajon hogy képes fennmaradni a Temu anyacége, mikor nagy valószínűséggel minden – egyelőre ingyenes – szállításon pénzt veszít, mekkora lehet a részesedése itthon, és mi lesz az áfával, amit a vásárlásaink után kell befizetniük a magyar államkasszába. Ezeknek jártunk utána a Portfolio Checklist különkiadásában.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 29. 09:45
2024. március 29. 09:00
×
×
×
×