eur:
393.74
usd:
368.47
bux:
66090.6
2024. április 24. szerda György

Köhler, német államfő a kormányról

Elégedetlen a berlini koalíciós kormány eddigi munkájával a német államfő. Horst Köhler a Focus magazinnak adott nyilatkozatában úgy fogalmazott: a nép erőteljes kormányzást várt a szeptemberi választások nyomán hatalomra került CDU/CSU-FDP koalíciótól, de a kabinet első hónapjai csalódást okoztak.

Az elnök nagyobb bátorságot kért a kormánytól a reformok végrehajtásához, egyben sürgette az államadósság problémájának megoldását. A nyilatkozat szokatlan, ugyanis hivatalban lévő német államfők ritkán minősítik a mindenkori szövetségi kormány tevékenységét. A Bundestag a napokban hagyta jóvá Németország idei költségvetését, amely rekord méretű, 80,1 milliárd eurós, vagyis 21 billió forintos hiányt irányoz elő.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt a frontvonal az Ocseretine-Sztyepove szektorban, lehet, hogy az oroszoknak be se kell venniük Vuhledárt, hanem egyszerűen megkerülik. Az Egyesült Államok 1 milliárd dollár értékű, azonnali fegyvertranszfert készített elő Ukrajnának, a csomag már az elnök aláírására vár. Ukrán és amerikai források szerint az orosz nyári offenzíva egyik fő célja Harkiv elfoglalása lesz. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 09:50
×
×
×
×