eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Ergenekon-ügy: újabb 11 magas rangú katonát tartóztattak le

A török hadsereg és a hadiflotta újabb 11 magas rangú tisztjét tartóztatta le pénteken az illetékes török bíróság - jelentette az Anadolu hivatalos hírügynökség.

Két tengernagy és egy nyugalmazott tábornok van közöttük, így már összesen 31 katonai vezető van letartóztatásban abból az 50-ből, akit hétfőn vettek őrizetbe az ügyben. A 31 között hét tengernagy és négy tábornok van.

Az Ergenekon-ügy gyanúsítottjait azzal vádolják, hogy 2003-ban összeesküvést szőttek az iszlámbarát kormány erőszakos megdöntésére.

Három olyan ember van eddig az ötvenből, akit kihallgatásuk után szabadlábra helyeztek - mindhármukat csütörtök este -, ugyanis nem tartanak a szökésüktől: Ibrahim Firtina, a légierő és Özden Örnek, a haditengerészet egykori parancsnoka, valamint Ergin Saygün, a szárazföldi erők volt főparancsnok-helyettese. Ellenük egyelőre vádat sem emeltek.

Szabadon engedésük előtt közvetlenül a török vezérkari főnök, az államelnök és a kormányfő megbeszéléseket folytatott az állítólagos összeesküvés keltette belpolitikai feszültség enyhítése érdekében.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×