Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Magyar turistabusz borult árokba Ausztriában

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
29 sérültet szállítottak kórházba az ausztriai Karintia tartományban, miután egy magyar turistabusz letért az útról, és árokba csúszott - mondta az InfoRádiónak a bécsi magyar főkonzul. A Magyar Távirati Iroda az osztrák vöröskeresztre hivatkozva azt írta: a 85 utas közül hárman súlyosan megsérültek. Ezt az információt a főkonzul nem erősítette meg, tudomása szerint nincs súlyos sérült.

Bár kötelező lett volna, nem tett fel hóláncot annak az autóbusznak a sofőrje, amelyik magyar turistákkal a fedélzetén szombat délelőtt letért az útról, az oldalára borult, majd árokba csúszott - mondta az InfoRádiónak a bécsi magyar főkonzul. Németh Krisztina hozzátette: a járaton 61 gimnazista - a Kempelen Farkas Gimnázium tanulói -, négy tanár, 17 öregdiák és azok három barátja, összesen 85 fő utazott.

17 könnyű sérültet három közeli város kórházába szállítottak megfigyelés és a szükséges vizsgálatok elvégzése céljából, a főkonzul nem tud arról, hogy bárki súlyosan megsérült volna.

A baleset után a magyar turistákat egy közeli hotelbe vitték, ahol egy harmincfős orvosi gárda - köztük pszichológusok - várt rájuk.

Németh Krisztina elmondta: feltételezhetően az vezetett a balesethez, hogy az éjszakai havazás, illetve a páralecsapódás miatt jeges, csúszós volt az út, más jármű nem volt érintett abban.

A baleset a spittali járásban, az innerkremsi sítelep térségében történt. A turistabusz Schönfeldből indult és úton volt az innerkremsi sítelep felé. A sofőr - egy 39 éves magyar férfi - ellen a rendőrség várhatóan feljelentést tesz gondatlanság miatt.

Korábban a az osztrák vöröskereszt azt közölte, hogy 3 súlyos és 29 könnyű sérültje van a balesetnek. A három súlyos sérültet a tamswegi, a spittali és a villachi kórházba szállították - mondta Peter Klampl szóvivő. A könnyű sérültek többsége zúzódásokat, vágott sebeket és horzsolásokat szerzett a balesetben. "Szerencse a szerencsétlenségben" - vélekedett a szóvivő - , hogy a baleset viszonylag kedvező kimenetelű volt. Azoknak, akik épségben maradtak, egy kríziscsoport nyújt segítséget a helyszínen.