eur:
393.57
usd:
368.21
bux:
66140.11
2024. április 24. szerda György

A Sahtyor labdarúgóinak kínos esete a Harrodsban

A szerda esti Fulham-Sahtyor Donyeck labdarúgó mérkőzésre érkezett ukrán játékosok kedden egy kis londoni városnézésre indultak, és besereglettek volna a Harrods luxusáruházba is, de a portás, a melegítős, sapkás fiatalemberek útját állta. Úgy gondolta, hogy a rosszul öltözött külföldiek csak rontják a levegőt, úgysem vásárolnak semmit.

Kínos ez a történet, nem csak azért, mert az áruházba tartó ukrajnai sztár-focisták mindegyike milliomos, tehát még a Harrodsban is megengedheti magának, hogy vásároljon egy s mást, hanem főként azért, mert a patinás luxus-bevásárlóközpont tulajdonosa, Mohammed al Fayed, tulajdonosa egyben a Sahtyort vendéglátó Fulham labdarúgócsapatnak is.

Az ukrán játékosok kedden a London közelében fekvő St. Albans városka pályáján tartottak edzést, majd beutaztak London elegáns városnegyedébe, Knightsbridge-be, amelynek nevezetessége a Harrods.

Az áruház minden bejáratánál jól megtermett, méltóságteljes portások állnak, és udvarias határozottsággal eltanácsolják a belépéstől mindazokat, akik nincsenek rendesen felöltözve, vagy szerintük nem kívánatos látogatók.

Ezúttal melléfogott a portás. A Sahtyor szóvivője később fanyar mosollyal megjegyezte: "általában nem csomagolunk szmokingot arra az esetre, ha vásárolni megyünk." Az ukrajnai sztár labdarúgók évi fizetése 600 millió forintnak megfelelő összeg körül jár. A csapat tulajdonosa a világ egyik leggazdagabb embere, a mellényzsebéből megvehetné az egész Harrods-t.

Az áruház igazgatósága már elnézést kért az incidensért és arra hivatkozott, hogy a Harrods túlzsúfolt volt a labdarúgók érkezése idején. Amúgy pedig érvényes a házi szabályzat, miszerint melegítős vagy rosszul öltözött embereket nem engednek be. Néhány éve például útját állta a Harrods portása az ausztrál énekes tévé-sztár Jason Donovannak, mert szakadt térdű farmernadrág volt rajta.

A Sahtyor Donyeck egy kormos ukrán szénbányászváros labdarúgó csapata, de nem bányászok játszanak benne, hanem a világ legjobbjai közé tartozó focisták, hírneves brazil csatárok is. Mind jártak már életükben luxusáruházban, de még sohasem küldték onnan ki őket. A Harrods közvetlen környékén van jó néhány elegáns, drága üzlet, ott vásároltak be. Természetesen meg vannak sértve, és elszántak arra, hogy megmutassák a Fulham tulajdonosának, hogy a pályán nem könnyű megalázni őket.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 09:50
×
×
×
×