eur:
394.4
usd:
370.17
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Soha nem látott képek a 9/11-es terrortámadásról

Eddig nem látott légi felvételek kerültek napvilágra a New York-i World Trade Center elleni, majdnem kilenc évvel ezelőtti támadásról.

A képeket egy rendőrségi helikopter pilótája készítette. Greg Semendinger elsőként szállt fel a levegőbe azt követően, hogy egy repülő szállt bele az egyik toronyba. A fényképek percekkel a terrortámadás után készültek.

A helikopterpilóta, aki jelenleg is New York államban él, elmondta: a légi jármű a riasztás pillanatában felszállásra kész volt, mintegy 17 kilométerre a helyszíntől. A hír hallatán a rendőrség munkatársai azonnal a helikopterbe pattantak, és 6-7 percen belül a helyszínre értek.

A férfi arra gondolt, megpróbálja megközelíteni az épület tetejét, hátha ki tudja menteni a bent lévő emberek egy részét. A pilóta egyszer már landolt az épület tetején, 1993-ban, nem sokkal azután, hogy bomba robbant a Világkereskedelmi Központban. 

A jármű 2001. szeptember 11-én nagyjából 400 méteres magasságban, mintegy fél kilométerre északra repült az 414 méter magas északi toronytól, amikor abba beleszállt a terroristák második gépe.

Mindez nagyon ijesztő volt a helikopterből szemlélve is - mondat a pilóta. A most 60 éves férfi összesen három órát töltött akkor a levegőben. Látta, amint tárgyak esnek ki az ablakon. Azt is, amint a déli torony kártyavárként dől össze.

Ha látni akarja a levegőből készült képet, kattintson ide.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×