eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Ötmillió kínai már vonatra ült, hogy újévre otthon legyen

öbb mint ötmillióan szálltak vonatra január 30. és február 6. között az idei új évi, tavaszünnepi utazási szezon kezdetén - közölte a kínai vasútügyi minisztérium.

A szám 115 ezerrel több, mint tavaly ugyanebben az időszakban, ami kétszázalékos emelkedést mutat.

A jelentés szerint a pekingi pályaudvarokról február hatodikáig közel 350 ezer ember szállt vonatra, míg a dél-kínai Kuangcsouban, ahol a vándormunkások különösen nagyszámban dolgoznak, megközelítően 577 ezren ültek már vonatra. Sanghajból több mint 320 ezren indultak haza vasúton.

Kína legnagyobb ünnepéhez kapcsolódóan, amikor mindenki a szülőföldjére igyekszik, rendre óriási teher hárul a közlekedést szervezőkre, valamennyi közlekedési ágazatra. A február 14-én beköszöntő újév csúcsidőszaka az idén március 10-ig fog tartani.

A vasútügyi tárca januári előrejelzése szerint az idei tavaszünnepi szezonban 210 millió utast fognak szállítani, 9 és fél százalékkal többet, mint tavaly ilyenkor.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×