Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Haiti: még akár 50 ezer holttest lehet a romok alatt

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Még akár 50 ezer holttest lehet a romok alatt Haiti miniszterelnöke szerint. A földrengés megtalált halálos áldozatainak a száma már meghaladja a 150 ezret.

Hétfőn kezdődik Montrealban a karibi ország megsegítésére rendezett nemzetközi segélykonferencia. Jean-Max Bellerive miniszterelnök vasárnap óta már az értekezlet helyszínén van. Elutazása előtt kormánya üdvözölte a különböző országok segélyadományra vonatkozó ígéretét, de hozzátette, hogy szeretnék látni is ezeknek a megvalósulását.

A január 12-i földrengés által leginkább sújtott fővárosból és környékéről több mint 235 ezer lakos utazott el vidékre a kormány biztosította közlekedési eszközökön. Ebben a számban nincsenek benne azok, akik saját járművükön utaztak vidékre, és rokonoknál, barátoknál leltek menedékre.

A Nemzetközi Migrációs Szervezet (IMO) adatai alapján az 591 port-au-prince-i sátortáborban pedig mintegy 800 ezer embert szállásolnak el, de szükség volna még körülbelül 100 ezer sátorra - közölte hétfőn Genfben az ENSZ humanitárius segítségnyújtást koordináló hivatalának (OCHA) szóvivője.

Az ENSZ haiti békefenntartó alakulatának (MINUSTAH) a vezetője, Edmond Mulet vasárnap a CNN amerikai hírtelevíziónak nyilatkozva közölte, hogy a lakosság megsegítése érdekében a kontingensnek nagyon sok újabb katonára, szakemberre, járműre és üzemanyagra van szüksége.