eur:
394.66
usd:
369.63
bux:
65296.67
2024. április 23. kedd Béla

Emberölés és nemi erőszak miatt kivégeztek három férfit Iránban

ötél általi halállal kivégeztek három férfit Iránban, akiket azért ítéltek el, mert megöltek hét és megerőszakoltak tizenkét nőt a Teherántól délre fekvő Varáminban - jelentette az IRNA hivatalos iráni hírügynökség.

A kivégzett férfiak egyike afgán állampolgár volt. A Varámin börtönében végrehajtott kivégzések voltak az elsők 2010-ben, amelyekről a média hírt adott.

Iránban 2009-ban legkevesebb 270, 2008-ban pedig 246 ember végeztek ki a francia hírügynökség által helyi sajtóértesülések alapján összeállított statisztika szerint. Ezek szerint Kína után Irán a második ország az egy év alatt végrehajtott kivégzések számát tekintve.

Az emberölést, a nemi erőszakot, a kábítószer-kereskedelmet és a házasságtörést a legsúlyosabb büntetéssel sújthatják Iránban, ahol a hatóságok elengedhetetlennek tartják a törvény szigorú alkalmazását a közrend fenntartásához.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Pont ott szenved a német gazdaság, ami Magyarországnak a legjobban fáj

Pont ott szenved a német gazdaság, ami Magyarországnak a legjobban fáj

A francia és a német gazdaság vegyes jeleket mutatott a legfrissebb bmi-adatokban: Franciaországban tíz hónapos csökkenő üzleti aktivitás után stabilizálódott a helyzet, Németországban pedig ismét növekedésnek indult. De mindkét országban a szolgáltatási szektor húzta fel az adatokat. Magyar szempontból aggasztó lehet, hogy az exportorientált ágazatok – főként a járműgyártásban – csökkenő megrendelésállományról számoltak be Németországban.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×