eur:
393.48
usd:
364.45
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Lula az év embere a Le Monde-nál

A Le Monde című tekintélyes párizsi lap Luiz Inacio Lula da Silva brazil elnököt választotta az év emberének. A lap első alkalommal választotta meg az év emberét.

A lap pénteki méltatásában egyebek között megállapítja, hogy a Le Monde megalapítása óta elemzi a világ eseményeit, s az építés és a remény jelzéseit akarja rögzíteni. A lap ugyancsak elő akarja mozdítani a jóakaratú emberek ügyét. Ezért választották meg első ízben az év személyiségének az egyszerűen csak Lulaként emlegetett Luiz Inacio Lula da Silva brazil elnököt.

Lula azzal érdemelte ki a Le Monde elismerését, hogy - mint a lap írja - a politikus szokatlan pályát fut be egykori szakszervezetisként, sikeres egy olyan bonyolult ország élén, mint amilyen Brazília, a gazdasági fejlődést tartja szem előtt, de küzd az egyenlőtlenségek ellen és a környezet oltalmazásáért is.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×