eur:
395.08
usd:
365.93
bux:
65340.3
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Berlusconi még egy napot kórházban marad

Még egy napot kórházban marad, és tíz napig nem dolgozik Silvio Berlusconi olasz kormányfő, akit vasárnap ért támadás egy milánói nagygyűlésen - közölték orvosai szerdán.

Az orvosi jelentés szerint a miniszterelnök állapota nem ad ugyan komoly aggodalmakra gondot, de még legalább csütörtökig kórházban marad, mert éles fájdalmakra panaszkodik a fején és az arcán, és körülbelül egy liter vért veszített.

Személyes orvosa, Alberto Zangrillo az állami televízióban közölte, hogy a kormányfő tíz napig nem tér vissza a munkájához.

Orvosai nyilvános programjai lemondását vagy korlátozását javasolták a 73 éves Berlusconinak a következő két hét alatt, így várhatóan nem utazik el a koppenhágai klímacsúcs zárására sem.

A politikust vasárnap este támadta meg egy zavart elméjű férfi egy milánói nagygyűlésen, egy fémszobrot vágva Berlusconi fejéhez. A miniszterelnök megsebesült a száján, orrcsontja eltört, és két foga is megsérült.

A támadás után a rendőrség megerősítette a kormányfő védelmét. Ennek ellenére egy szintén pszichés zavarokkal küzdő fiatalembernek szerdára virradó éjjel sikerült behatolni Berlusconi kórházi szobájának emeletére a milánói San Raffaele kórházban, de a biztonsági emberek elfogták.

Berlusconi szóvivője, Paolo Bonaiuti elmondta, hogy a kormányfőnek nehéz éjszakája volt kedden, erősödtek a fájdalmai. Egy régi nyakproblémája csak tovább rontotta a helyzetet.

Bonaiuti elmondta, hogy Barack Obama amerikai elnök telefonon felhívta Berlusconit, és jobbulást kívánt neki.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×