eur:
394.43
usd:
370.2
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Karadzsics megjelenik a bíróság előtt?

Holnap kész megjelenni a hágai Nemzetközi Törvényszéken a népirtással vádolt Radovan Karadzsics - jelentették be a vádlott jogi tanácsadói. A múlt héten kezdődött eljárás eddig a volt boszniai szerb elnök távollétében zajlott.

Radovan Karadzsics eddig arra hivatkozva nem jelent meg a bíróság előtt, hogy még nem tudta áttanulmányozni vaskos ügyiratát és jogi tanácsadók most azt hangsúlyozták: volt boszniai szerb vezető álláspontja továbbra sem változott az ügyben. Korábban a volt boszniai szerb vezető 10 hónapos haladékot kért a bíróságtól, de azt a törvényszék elutasította. Az eljárást elnöklő bíró a múlt héten azt közölte: ha Radovan Karadzsics továbbra sem hajlandó részt venni a tárgyalásokon, akkor várhatóan hivatalból kirendelnek egy ügyvédet. Radovan Karadzsics tanácsadói most azt közölték: a boszniai szerb vezető várhatóan megtagadja majd a kapcsolattartást a kirendelt jogi képviselővel.

A boszniai háború politikai főbűnösét kétrendbeli népirtással vádolják a 10 ezer ember életét kioltó szarajevói ostrom, valamint a 8 ezer srebrenicai muzulmán kivégzését is magában foglaló hadművelet miatt, de gyilkosságok, kínzás, nemi erőszak, a lakosság elüldözése és kényszermunka is szerepel a vádpontok között.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×