eur:
394.05
usd:
365.7
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Irán újabb rakétákat próbált ki, állítása szerint sikerrel

Újabb rakétákat próbált ki hétfőn Irán, állítása szerint sikerrel - jelentette az állami televízió.

Az előző nap két rövid hatótávolságú rakétával hajtott végre kísérletet az iráni Forradalmi Gárda a több naposra tervezett hadgyakorlat nyitányaként a teheráni média jelentése szerint.

Hétfőn 350 kilométer hatótávolságú Sahab-1 és 750 kilométer hatótávolságú Sahab-2 típusú rakétákat próbáltak ki egyszerre több robbanótöltettel - közölte az angol nyelvű Press TV.

A Forradalmi Gárda vasárnap Fateh (Diadalmas) típusú föld-föld rakétával, illetve hajóról indítható Tondar (Villám) rakétával kísérletezett, illetve tesztelt egy rakétaindító állványt is. Az iráni állami rádió szerint hétfőn Sahab-3 rakétával is végrehajtanak kísérletet. Ez utóbbi kétezer 2000 hatótávolságú, ezért elérheti Izrael területét és az öbölbeli amerikai támaszpontokat is.

A Press tévé idézte a Forradalmi Gárda tájékoztatóját, amely szerint a hadgyakorlat a hadsereg elrettentő erejének megerősítését szolgálja.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×