Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Az anyakirálynét sokkolta, hogy Charles és Diána kipakolt

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az angol anyakirályné szerint "utálatos" dolog volt, hogy az unokája, Károly walesi herceg és hitvese, Diana hercegnő a nyilvánosság előtt beszéltek a házasságuk problémáiról - áll a "Queen Mum" hivatalos életrajzában, amely a héten jelent meg a szigetországban.

A könyvből az is kiderül, hogy az anyakirályné, aki 2002-ben hunyt el 101 éves korában, 1966-ban sikeres vastagbélrák-műtéten esett át.

II. Erzsébet édesanyja sajnálta, hogy Károly herceg 1994-ben egy televíziós interjúban beismerte, hogy megcsalta Dianát - fedi fel az életrajz írója, William Shawcross, akit a jelenlegi uralkodó választott ki, hogy elmesélje anyja életét.

VI. György özvegye helytelenítette a walesi hercegnő és Andrew Morton, a királyi család életrajzírója közötti nagy port felvert együttműködést is.

"Mindig helytelen, ha valaki a házasságáról beszél" - mondta a britek által csak Queen Mumnak ("Mama királyné") becézett Erzsébet egy 90-es években tartott találkozón, amelyről a felvételt eddig a királyi levéltárban őrizték.

"Mélységesen megbotránkoztató" volt a szemében Diana és Morton együttműködése, mondván "utálatos" dolog "kiteregetni a szennyest". "Akkoriban nem szakította meg a kapcsolatait a hercegnővel, de minden tőle telhető érzelmi támogatást megadott az unokájának" - jegyzi meg az életrajzíró.

Károly trónörökös és Diana 1981-ben kötöttek házasságot és 1992-ben költöztek külön. Válásukat 1996-ban mondták ki.

Diana egy évvel később Párizsban halt meg egy autóbalesetben. Károly egy évvel később feleségül vette régi kedvesét, Kamillát.