eur:
393.42
usd:
367.65
bux:
66328.13
2024. április 24. szerda György

Alattomos eszközöket használ a stáb, hogy javítsanak az elnök megítélésén

Egy francia autógyár húsz legalacsonyabb dolgozóját választották ki arra a feladatra, hogy álljanak a beszédet tartó Nicolas Sarkozy mögé. A mindössze 165 centis elnök már nem egyszer került kínos helyzetbe testmagassága miatt.

Külön busszal érkeztek azok, akiket Nicolas Sarkozy munkatársai választottak ki a nagy feladatra: a beszédet tartó francia államfő mögött kellett állniuk a Calignyban található autógyárban, hogy Nicolas Sarkozy tévés felvételeken magasabbnak látszódjon.

Az eseményről hétfőn tudósított a francia televízió. Egy, a gyárban dolgozó beismerte: alacsony mérete miatt választották ki, hogy álljon az elnök mögött a beszéde alatt. Később mind a húszan beismerték, hogy a 1400 alkalmazottat foglalkoztató gyárban ők a legalacsonyabb dolgozók.

Egy belga tévériporter azt is állította: rendőrök vették körül a pódiumot, hogy távol tartsák a "nemkívánatos személyeket", vagyis azokat, akik túl magasak. Szerinte semmi kétség: a francia elnök stábja alattomos eszközöket használt, hogy javítsanak az államfő megítélésén.

Zsámoly, lábujjhegy, lapos cipő

A 165 centiméter magas Sarkozy híresen érzékeny a testmagasságára, és nyilván nem akarta, hogy megismétlődjön az a júniusi fiaskó, amikor Gordon Brown brit kormányfő és Barack Obama amerikai elnök között tartott beszédet, ám még egy zsámollyal sem tudta kiegyenlíteni a jelentős magasságbeli különbségeket. Az év elején pedig Strasbourgban lábujjhegyre állt, amikor Barack és Michelle Obamával közösen pózolt a fotósok előtt.

Sarkozyt többen azzal vádolják, hogy politikai célokból manipulálja médiamegjelenéseit. A Marianne című politikai hetilap "Sarko Studio"-nak nevezi az elnök imázsán dolgozó csapatot, amely egy hollywoodi filmgyárhoz hasonlóan dolgozik azon, hogy növeljék Sarkozy népszerűségét.

Még a Sarko-párti napilap, a Le Figaro is cikkezett a kínos esetről, és szereplőválogatásnak nevezte a húsz dolgozó kiválasztását.

Az 54 éves Sarkozy felesége, az énekes-modell Carla Bruni a nyáron úgy nyilatkozott: sajnálatosnak tartja, hogy az emberek kigúnyolják, mert lapos sarkú cipőt hord férje mellett.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Horgonyoztatják a forintot

Horgonyoztatják a forintot

A dollár gyengülésének következtében kedden érdemben erősödni tudott a forint a vezető devizákkal szemben, ezt követően szerda reggel az euróval és a dollárral szemben sem láthatunk nagyobb mozgásokat, délelőtt is enyhe gyengülés látszott csak az árfolyamokban, ami délután is megmaradt. Nagyon szűk sávban oldalazik a magyar deviza. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×