Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Berlusconi: Superman vagyok!

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az olasz kormányfő Supermannek tartja magát, és saját teljesítményét dicsérte, miután példátlan kirohanást intézett az unió bizottsága ellen. Berlusconi feltehetőleg azért lendült ellentámadásba, hogy a nemrég nyilvánosságra került nőügyeiről és botrányairól elterelje a figyelmet.

Silvio Berlusconi az elmúlt hónapokban mással sem foglalkozott, minthogy a nőügyeiről szóló pletykákat kommentálta és tagadta. A 72 éves olasz kormányfő most ellentámadásba lendült, és célpontba vette az Európai Unió Bizottságát.

A politikus nemrég azzal fenyegetőzött, hogy megbénítja az Európai Unió döntéshozatali mechanizmusát, ha Brüsszelben nem tiltják el az Európai Bizottság tagjait és szóvivőiket a nyilvános megszólalásoktól. Az volt ugyanis a kifogása, hogy a Bizottság közvetve bírálta Olaszországot a bevándorlási ügyekben azzal, hogy tájékoztatást kért tőle és a máltai hatóságoktól egy afrikai bevándorlókkal zsúfolt csónak Líbia felé történt visszafordításáról.

Berlusconi válaszolt a válni készülő felesége vádjaira is, aki szerint férje "nincs túl jól" és megszállottan imádja a fiatal lányokat. Az olasz kormányfő erre azt válaszolta: "Nem vagyok beteg. Meg kell nézni, mit értem el 15 hónap alatt a kormányban. Nemhogy beteg vagyok, de én vagyok Superman!"

Az olasz vezető még a katolikus egyház nagy tiszteletben álló lapjának a szerkesztője ellen is támadást indított nemrég. A római Amerikai Egyetem politológusa szerint Berlusconi magatartása egy olyan miniszterelnökre utal, aki rendkívül fenyegetve érzi magát.