eur:
393.82
usd:
364.71
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Az amerikaiak közel 60 százaléka ellenzi az afganisztáni harcokat

Egyre népszerűtlenebb az Egyesült Államokban az afganisztáni háború: az amerikaiak csaknem 60 százaléka ellenzi az ázsiai országban zajló harcokat a CNN hírtelevízió felmérése szerint.

A megkérdezettek 57 százaléka nem támogatja az afganisztáni háborút, míg egy hónappal ezelőtt még csak 54, májusban 48, áprilisban pedig csak 46 százalék gondolta így. A közvélemény- kutatás szerint 62 százalék véli úgy, hogy az Egyesült Államok nem áll nyerésre Afganisztánban, és 40 százalékra tehető azoknak az aránya, akik úgy ítélik meg, hogy Washington nem is fogja megnyerni a háborút.

A konfliktus kezdete óta az idei év augusztusa volt a legvéresebb hónap az Afganisztánban harcoló amerikai csapatoknak. A tálib lázadókkal vívott harcok során 51 amerikai katona halt meg.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×