Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Az ukránoknak nem tanácsolják a külföldi nyaralást

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az ukrán influenzaközpont azt tanácsolja az ukránoknak, hogy külföld helyett inkább hazai tájakon nyaraljanak az új típusú influenza külhoni terjedése miatt.

Olekszandr Grinyevics, a központ igazgatója pénteki kijevi sajtótájékoztatóján közölte: azért javasolják a külföldi utazásaik korlátozását, mert Európában növekszik az új típusú influenzás megbetegedések száma, nem beszélve Mexikóról és az Egyesült Államokról. Ajánlatosnak nevezte a gyermekek (különösen csoportosan történő) kiutazásának a visszafogását. Õk külföldön más gyerekekkel érintkeznek, miközben hamarosan kezdődik az új tanév, ami gyorsíthatja a betegség terjedését - írta a vovremya.info internetes ukrán hírportál.

Grinyevics hangoztatta, hogy nincs szó a külföldi nyaralás tiltásáról, az egészségügyi intézet csak ajánlást fogalmazott meg. Az influenzaközpont javasolja a lakosság beoltását az új influenza ellen, mert ez minimálisra csökkentené a H1N1 vírussal való fertőződés veszélyét - tette hozzá. Elmondása szerint a védőoltás két hatóanyagból állna: az egyik vakcina a szezonális, a másik a pandémiás influenza ellen nyújtana védelmet.

Különösen fontosnak mondta az ukrán szakember a rizikócsoportok, elsősorban a gyerekek, az idősek, a cukorbetegek és a szív- és érrendszeri betegségekben szenvedők beoltását, lehetőleg még szeptember folyamán.