eur:
393.8
usd:
368.21
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Az autólopás buktatta le a minisztert

Berlinben a koalícióban résztvevő Kereszténydemokrata Unió költségvetési megbízottja botrányosnak nevezte, ahogyan az egészségügyi miniszter pazarolja a közpénzeket. Nyilatkozata azt követően hangzott el, hogy hivatalosan is megerősítették: az Alicante nevű spanyol üdülőhelyen ellopták a miniszter páncélozott, szolgálati Mercedesét. Az ügy kiváló muníciót szolgáltat a választási kampányhoz.

A kereszténypárt költségvetési biztosa megállapította, hogy Ulla Schmidt egészségügy miniszter súlyosan ártott valamennyi törvényhozó hírnevének, ugyanis jó okot szolgáltatott a politikusokkal szemben már amúgy is megnyilvánuló bizalmatlanság erősödéséhez.

Az ellenzéki szabaddemokraták egyik vezetője pedig követelte, hogy vizsgálják felül valamennyi miniszter szolgálati autójának használatát.

Az egészségügy minisztérium szóvivője viszont hangsúlyozta, hogy Ulla Schmidt kéthetes alicantei nyaralása során legalább két értekezletet is tartott és emiatt rendelte Spanyolországba szolgálati kocsiját. A páncélozott Mercedest nem tőle lopták el eddig ismeretlen tettesek, hanem sofőrjétől, akinek betörtek a szállására és úgy emelték el a slusszkulcsot.

Tény, hogy Ulla Schmidt nyaralásának színhelyén hivatalos volt a helyi polgármester egy fogadására és egy ettől 8 kilométerre fekvő városkában hátfőn előadást akart tartani a német egészségügyi rendszerről.

Az üggyel kapcsolatban a német adófizetők szövetsége felháborodott nyilatkozatot tett közé, amelyben felvilágosítást kér arra, hogy miért kellett a szolgálati autónak 5000 kilométert megtennie.

Becslések szerint csupán a páncélozott Mercedes üzemanyaga majdnem 1500 euróba került Berlin és Alicante között. A történtek alighanem jó érvet szolgáltatnak a választási kampányhoz is, ugyanis a felbomlóban lévő szociáldemokrata-konzervatív koalíció kereszténypárti tagjai Ulla Schmidt példájára utalva méltán állíthatják, hogy miért süllyedt a mélypontra a Szociáldemokrata Párt népszerűsége.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 19:04
×
×
×
×