Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A magyarok lakta területen nincs szúnyogirtás?

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Szlovákiában is gondot okoz a szúnyoginvázió. A miniszterelnök tartalékalapjából a Duna-menti településekre, azaz a magyarok lakta vidékekre nem jutott támogatás, csak arra a környékre, ahol Ficónak is hétvégi háza van.

Szlovákiában nagy feltűnést keltett, hogy Robert Fico miniszterelnök a kormány tartalékalapjából 100 ezer eurót adott szúnyogirtásra a Pozsonytól észak-nyugatra fekvő , erdőháti (Záhorie) településeknek.

Más régiók azonban egy centet sem kaptak, pedig a szúnyoginvázió a déli, magyarlakta településeket talán még jobban sújtja mint más vidéket.

A kormányülést követő sajtóértekezleten az egyik újságíró megkérdezte a kormányfőt, nem azért kapott-e az erdőháti régió külön pénzt a szúnyogirtásra, mert a miniszterelnöknek véletlenül ott van a hévégi háza, mire Fico idiótának nevezte az újságírót és a kérdésre természetesen nem válaszolt.

A pozsonyi Új Szó értesülése szerint a déli járások az illetékes állami szervektől, a környezetvédelmi minisztériumtól kértek 100 ezer eurót a rendkívül elszaporodott szúnyogok irtásra, ám egyelőre választ sem kaptak.

A Dunaszerdahelyi járásból a dunai vízerőmű közelében fekvő községek, Vajka, Doborgaz, Nagybodak és Bős polgármesterei is a környezetvédelmi tárcához fordultak támogatásért, egyelőre eredménytelenül Most azt fontolgatják, ők is közvetlenül a miniszterelnöktől kérnek pénzt, ám ehhez nem sok reményt fűznek.

Ahol lehet, önerőből próbálják elvégezni a szúnyogirtást, de vannak olyan települések, melyeknek erre egyszerűen nincs pénzük, így a lakosoknak nem marad más hátra, mint elviselni a szúnyogokat..