eur:
393.88
usd:
364.83
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Maratoni ülésen döntöttek a Porsche jövőjéről

Stuttgartban hajnalig tartó válságülésen a Porsche igazgatótanácsa menesztette a cég éléről Wendelin Wedeking eddigi elnököt és elhatározta, hogy integrált gépkocsiipari konszernt hoz létre a legnagyobb európai autógyárral, a Volkswagennel.

A Porsche igazgatótanácsának ülésén főleg a sportkocsigyár és a Volkswagen fúziója felé vezető utat egyengették. A Porsche megvált az egyesülést ellenző elnökétől, Wendelin Wedekingtöl, aki immár hét évig vezette a céget és mivel szerződése csak 2012-ben járt volna le, ezért 50 millió euró végkielégítésre számíthat.

Az ülésen döntés született arról is, hogy a gyár legkevesebb 5 milliárd eurós tőkeemelést hajt végre. A közelmúltban a Porsche tett kísérletet a Volkswagen átvételére és ennek során óriási adósságot halmozott fel. Ennek leépítése érdekében a stuttgarti válságtanácson engedélyezték az állami tulajdonú Katari Befektetési Hatóság számára, hogy tulajdont szerezzen majd a vállalatban.

Ennek kapcsán olyan értesülések terjedtek el, amelyek szerint Katar 7 milliárd eurós részvénycsomagot kíván beszállni a Porschéba, amely a tervek szerint úgynevezett autóipari konszernt létesít a Volkswagennel és az új cégnek tízedik márkája lesz a luxuskategóriába tartozó Porsche.

Szakértők szerint asportkocsigyárnak hasznára lesz a fúzió, mert így részesedhet a Volkswagen műszaki kutatásainak eredményeiből.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×