eur:
392.72
usd:
366.34
bux:
66717.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Az elnöki pár több százezret költ virágokra - naponta

Nicolas Sarkozy és felesége naponta több mint 200 ezer forintnak megfelelő eurót költ virágokra a legnagyobb gazdasági válság kellős közepén.

Bár Franciaországot is sújtja a gazdasági válság, az elnöki pár nem fogja vissza költekezéseit, legalábbis ami a virágokat illeti. Az Élysée-palota kiadásait ellenőrző vizsgálatból ugyanis kiderült: Nicolas Sarkozy és felesége több mint 200 ezer forintot költött naponta arra, hogy az elnöki rezidenciában friss virágok legyenek.

Ez évi több mint 77 millió forintot tesz ki, amire a Daily Telegraph újságírója megjegyezte cikkében: ennyit még Elton John sem költött növényekre, pedig róla is kiderült 1997-ben, hogy naponta 15 ezret szán a virágokra.

Az elnöki palota tavalyi költekezéséről készült auditból az is kiderült, hogy Sarkozy és harmadik felesége, Carla Bruni az adófizetők pénzéből rendezte a villany- és gázszámlát, ami közel egymillió forintba került.

Az Élysée-palota szóvivője elmondta: a virágszámlát már csökkentették.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Hiába mennek megint a fegyverek, megoldhatatlan problémától szenved az ukrán hadsereg

Hiába mennek megint a fegyverek, megoldhatatlan problémától szenved az ukrán hadsereg

Hosszas huzavonát követően az amerikai képviselőház végül elfogadta az Ukrajnának szánt gigantikus, mintegy 60,8 milliárd dollárnyi segélycsomagot. A hírek szerint a nyugati fegyverek gyorsan a frontra érkezhetnek, hozzájárulva ezzel az ukrán csapatokat érintő súlyos ellátási problémák enyhítéséhez. Kijev azonban egy olyan nehézséggel küzd, amelyen nem tud segíteni Washington sem, ez pedig a harcoló alakulatokat érintő létszámhiány gondja.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 13:44
×
×
×
×