eur:
394.44
usd:
370.48
bux:
0
2024. április 23. kedd Béla

Németországban 25 millió embert oltanának be

Németországban terjed az új típusú influenza. Egészségügyi szakértők úgy vélik, hogy az eddig viszonylag enyhe lefolyású kór gyors terjedése összefügg a nyaralási szezonnal, mert a legtöbben külföldön fertőződtek meg.

Július közepe óta csaknem 650 új fertőzést regisztrált a berlini Robert Koch Járványügyi Intézet. A kimutatás szerint jelenleg csaknem 1500-an dőltek ágynak az új típusú influenzával. Az intézet szóvivője úgy vélte, hogy a fertőződések számának ugrásszerű felszökésében fontos szerepet játszik a nyári turista szezon, ugyanis a lakosság széles rétege tölti külföldön szabadságát, ahonnan nem kívánt szuvenírként hozza magával a H1N1-es vírust.

Kiváltképpen Spanyolországban betegedtek meg német turisták az új típusú influenzában. Szakértők rámutattak arra, hogy a túlzott mértékű napozás és az étkezéseket kísérő bőséges alkoholfogyasztás komolyan gyengíti a szervezet ellenállóképességét.

Ennek ellenére a hatóságok ismételten hangoztatták hogy nincs ok a pánikra, mégis a tervek szerint szeptembertől kezdődően 25 millió embert akarnak beoltani az új típusú influenza ellen.

Az ingyenes védőoltást elsősorban azoknak szánják, akik asztmában vagy cukorbajban szenvednek, de az egészségügy részéről szorgalmazzák azok beoltását is, akik munkakörükből kifolyólag vírusgazdák lehetnek. Ilyenek a tűzoltók, a rendőrök vagy a mentők, habár ősztől 25 millió polgár beoltását tervezik.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Most kiderül, milyen állapotban van a magyar lakásállomány

Most kiderül, milyen állapotban van a magyar lakásállomány

Nemcsak a rezsiköltség, de a fenntarthatóság szempontjából is kulcsfontosságú, hogy a hazai lakásállomány milyen állapotban van. Gyakran szóba kerül, hogy globálisan az épületállomány és az építőipar felelős a globális szén-dioxid-kibocsátás közel 40 százalékáért, amit a lakásállomány energiahatékonysága is nagyban befolyásol. Hogy Magyarországon mennyire számít korszerűnek az állomány, illetve melyik korszakban épült a legtöbb lakás, azt az alábbiakban néztük meg.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×