Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Németországban 25 millió embert oltanának be

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Németországban terjed az új típusú influenza. Egészségügyi szakértők úgy vélik, hogy az eddig viszonylag enyhe lefolyású kór gyors terjedése összefügg a nyaralási szezonnal, mert a legtöbben külföldön fertőződtek meg.

Július közepe óta csaknem 650 új fertőzést regisztrált a berlini Robert Koch Járványügyi Intézet. A kimutatás szerint jelenleg csaknem 1500-an dőltek ágynak az új típusú influenzával. Az intézet szóvivője úgy vélte, hogy a fertőződések számának ugrásszerű felszökésében fontos szerepet játszik a nyári turista szezon, ugyanis a lakosság széles rétege tölti külföldön szabadságát, ahonnan nem kívánt szuvenírként hozza magával a H1N1-es vírust.

Kiváltképpen Spanyolországban betegedtek meg német turisták az új típusú influenzában. Szakértők rámutattak arra, hogy a túlzott mértékű napozás és az étkezéseket kísérő bőséges alkoholfogyasztás komolyan gyengíti a szervezet ellenállóképességét.

Ennek ellenére a hatóságok ismételten hangoztatták hogy nincs ok a pánikra, mégis a tervek szerint szeptembertől kezdődően 25 millió embert akarnak beoltani az új típusú influenza ellen.

Az ingyenes védőoltást elsősorban azoknak szánják, akik asztmában vagy cukorbajban szenvednek, de az egészségügy részéről szorgalmazzák azok beoltását is, akik munkakörükből kifolyólag vírusgazdák lehetnek. Ilyenek a tűzoltók, a rendőrök vagy a mentők, habár ősztől 25 millió polgár beoltását tervezik.