eur:
393.33
usd:
367.88
bux:
65983.53
2024. április 24. szerda György

Jakartai robbantások: külföldiek az áldozatok között

A jakartai luxusszállodák ellen pénteken végrehajtott kettős öngyilkos merénylet halálos áldozatai közül legalább négyen külföldi állampolgárok voltak - közölte szombaton az indonéz egészségügyi minisztérium.

A tárca válságközpontja eddig öt halottat azonosított a nyolc közül: ketten ausztrálok, illetve egy új-zélandi, egy szingapúri és egy indonéz.

Kelet-Jakarta rendőrfőnöke azonban közölte a Jakarta Post című lappal, hogy az igazságügyi orvos szakértők hét külföldit azonosítottak a halálos áldozatok között, és mindnyájan férfiak voltak.

Pénteken a jakartai rendőrfőkapitány azt mondta, hogy a halálos áldozatok között egy külföldi - új-zélandi - állampolgár van, illetve az ötven sérült közül további 17 külföldi: 8 amerikai, illetve ausztrál, kanadai, hongkongi, indiai, olasz, holland, norvég, dél-koreai, és brit állampolgárok.

A két robbanás nagyjából egy időben történt a reggeli órákban a Marriott, majd a hozzá nagyon közel lévő Ritz-Carlton hotelben. Susilo Bambang Yudhoyono indonéz elnök a helyszínekre érkezve elítélte "a kegyetlen és embertelen terrorcselekményt", amely szerinte "megingatta az ország biztonsági helyzetét".

Szinte azonnal elítélte a merényletet az Egyesült Államok, az Európai Unió és Ausztrália, utóbbi eltanácsolta állampolgárait attól, hogy Indonéziába utazzanak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Kitart a kedvező hangulat, folytatódik a rali a tőzsdéken

Kitart a kedvező hangulat, folytatódik a rali a tőzsdéken

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően pedig Európában is jó hangulatban indulhat a nap a piacokon. Ami a gazdasági eseményeket illeti a német IFO üzleti hangulatindexre, illetve az Amerikából érkező tartós cikkek megrendelésállományának közlésére lesz érdemes figyelni.  Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×