Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Jakartai robbantások: külföldiek az áldozatok között

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A jakartai luxusszállodák ellen pénteken végrehajtott kettős öngyilkos merénylet halálos áldozatai közül legalább négyen külföldi állampolgárok voltak - közölte szombaton az indonéz egészségügyi minisztérium.

A tárca válságközpontja eddig öt halottat azonosított a nyolc közül: ketten ausztrálok, illetve egy új-zélandi, egy szingapúri és egy indonéz.

Kelet-Jakarta rendőrfőnöke azonban közölte a Jakarta Post című lappal, hogy az igazságügyi orvos szakértők hét külföldit azonosítottak a halálos áldozatok között, és mindnyájan férfiak voltak.

Pénteken a jakartai rendőrfőkapitány azt mondta, hogy a halálos áldozatok között egy külföldi - új-zélandi - állampolgár van, illetve az ötven sérült közül további 17 külföldi: 8 amerikai, illetve ausztrál, kanadai, hongkongi, indiai, olasz, holland, norvég, dél-koreai, és brit állampolgárok.

A két robbanás nagyjából egy időben történt a reggeli órákban a Marriott, majd a hozzá nagyon közel lévő Ritz-Carlton hotelben. Susilo Bambang Yudhoyono indonéz elnök a helyszínekre érkezve elítélte "a kegyetlen és embertelen terrorcselekményt", amely szerinte "megingatta az ország biztonsági helyzetét".

Szinte azonnal elítélte a merényletet az Egyesült Államok, az Európai Unió és Ausztrália, utóbbi eltanácsolta állampolgárait attól, hogy Indonéziába utazzanak.