eur:
392.98
usd:
366.61
bux:
66687.09
2024. április 25. csütörtök Márk

25 millió embert oltanak be az új influenza ellen

Nagyszabású védőoltási akció kezdődik ősszel Németországban az új típusú influenza elterjedésének megelőzésére. A hatóanyagot a berlini egészségügyi minisztérium utasítására bocsátják a kórházak és orvosi rendelők rendelkezésére, és szeptember elsejét követően legalább 25 millió ember beoltását tervezik.

A tanév vége felé több iskolában átmenetileg szünetelt a tanítás, miután több diákon kitört az új típusú influenza. Ennek lefolyása eddig minden alkalommal enyhe volt, azonban az egészségügy minisztérium úgy döntött, hogy védőoltással fogja elejét venni a kór járványos elterjedésének.

A tervek szerint szeptemberben kezdik meg a tömeges oltást. 25 millió embert akarnak az ősz folyamán beoltani az új típusú influenza ellen.

Az ingyenes védőoltást elsősorban azoknak szánják, akik asztmában vagy cukorbajban szenvednek, de az egészségügy részéről szorgalmazzák azok beoltását is, akik munkakörükből fakadóan vírusgazdák lehetnek. Ilyenek a tűzoltók, a rendőrök vagy a mentősök.

Ulla Schmidt egészségügy miniszter az akcióval kapcsolatban hangsúlyozta, hogy nincs ok a pánikra, mert az új típusú influenza eddig enyhe lefolyású volt, de szakértők nem zárják ki a vírus esetleges mutálódását, amely már súlyosabb probléma elé állíthatja az orvosokat.

Németországban utoljára 1961-ben volt hasonló oltási akció, amelynek keretében akkor a teljes lakosságot gyermekbénulás elleni védelemben részesítették.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Hiába mennek megint a fegyverek, megoldhatatlan problémától szenved az ukrán hadsereg

Hiába mennek megint a fegyverek, megoldhatatlan problémától szenved az ukrán hadsereg

Hosszas huzavonát követően az amerikai képviselőház végül elfogadta az Ukrajnának szánt gigantikus, mintegy 60,8 milliárd dollárnyi segélycsomagot. A hírek szerint a nyugati fegyverek gyorsan a frontra érkezhetnek, hozzájárulva ezzel az ukrán csapatokat érintő súlyos ellátási problémák enyhítéséhez. Kijev azonban egy olyan nehézséggel küzd, amelyen nem tud segíteni Washington sem, ez pedig a harcoló alakulatokat érintő létszámhiány gondja.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 13:44
×
×
×
×