Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Lemondták Robert Fico szlovák kormányfő e heti programjait betegsége miatt

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Robert Fico szlovák miniszterelnök gerincproblémákkal küzd, ezért vasárnapig minden programját lemondták - közölték szerdán Pozsonyban.

"Pihennie kell, gerincproblémákkal küzd" - mondta újságíróknak Silvia Glendová, a kormányfő szóvivője. Nem volt hajlandó elárulni, hogy a kormányfő otthonában pihen-e, vagy valamelyik kórházban kezelik.

Ficónak már korábban is akadtak egészségi problémái, melyek miatt le kellett mondania programjait. A kormányfő egészségi gondjai miatt nem vesz részt a kormány szerdai, az Érsekújvárhoz közeli Bánkeszire tervezett kihelyezett ülésén sem.

"Vasárnapig a kormányfő minden tervezett munkaprogramját lemondtuk" - tájékoztatott Glendová, de részleteket nem közölt.

Robert Fico a felmérések szerint Szlovákia legnépszerűbb politikusa. Egészségi állapotáról nyilvánosan gyakorlatilag sosem beszél, azt állítja, hogy ez magánügy, így a sajtóban minden ilyen esetben különféle találgatások látnak napvilágot. Tavaly februárban influenza miatt mondta le programjait, többnyire azonban munkaképtelenségének okát nem hozzák nyilvánosságra.

A szlovák sajtó korábban arról cikkezett, hogy a kormányfő szívproblémákkal, magas vérnyomással és gerincproblémákkal küszködik. Fico a találgatásokat nem kommentálta.