eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

A válságban is szép az Audi születésnapja

Szebb ajándékot aligha kaphatott volna az Audi fennállásának századik évfordulóján: a német autóklub, az ADAC most nyilvánosságra hozott adati szerint a gazdasági válság ellenére az ingolstadti gyár még soha annyi autót nem adott el, mint az év eleje óta. Kiváltképpen Kínában szökött fel a kereslet.

A cég ingolstadti központjában már nagy ütemben folynak az ünnepi előkészületek: az Audi július 16-án ünnepli megalapításának századik évfordulóját.

Már a vállalat létrejötte is mesébe illő: miután August Horch 1909 nyarán a saját maga általa életre hívott Horch Részvénytársaság elhagyására kényszerült, új autógyár megteremtésébe fogott, amelynek egy barátja tanácsára nevének latin fordítását adta. Horch azt jelenti, hogy hallgass rám és ennek a latin megfelelője az Audi.

A névadás a jelek szerint szerencsés döntés volt, mert a cég megérte századik születésnapját, sőt, a pénzügyi válság kirobbanása óta szinte maga mögött hagyta valamennyi versenytársát. Az év eleje óta ugyanis Nyugat-Európa piacain az Audi áll az eladási lista első helyén.

A Távol-Keleten is mind nagyobb mértékben érdeklődnek az ingolstadti autógyár kínálata iránt. Kínában január óta csaknem 67 ezer Audit adtak el, ami 11 százalékos emelkedésnek felel meg. A tendencia emelkedő, mert csupán júniusban - az előző év ugyanezen időszakához viszonyítva - közel egyharmaddal nőtt az Audi kínai forgalma. Kiváltképpen az A4-es típus iránt nőtt az érdeklődés.

Nemcsak az eladott mennyiséggel tört az élre az Audi, hanem a biztonság terén elért eredményeivel is, mert az ADAC kimutatása szerint áprilisban az ingolstadti autógyár A2-es, A3-as, valamint A6-os típusú autóival kapcsolatban gyakorlatilag semmilyen panasz sem érkezett.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×