eur:
393.65
usd:
369.33
bux:
65787.69
2024. április 23. kedd Béla

Javier Solana nem akarja meghosszabbítani mandátumát

Javier Solana, az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselője nem kívánja meghosszabbítani megbízatását, amely tíz év után az idén októberben jár le.

Az ABC című madridi lap interjút közölt vasárnap a spanyol politikussal, aki emlékeztetett arra: tíz éve tevékenykedik az EU külügyi főképviselőjeként, és nem áll szándékában mandátuma lejárta után folytatni ezt a munkát.

"Azt hiszem, hogy itt az ideje (abbahagyni)" - fogalmazott Javier Solana, aki "nyugodtnak és elégedettnek" érzi magát.

Solana 1999 októberében lett az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselője, majd 2004-ben további öt évre meghosszabbították a megbízatását. Előtte, 1995-től 1999-ig a NATO főtitkára volt.

Kérdésre válaszolva Solana közölte, hogy távozása nem jelenti teljesen visszavonulását. Több éven át aktívan politizált, és ezt nem akarja abbahagyni; számos terület van, ahol hasznosíthatná a tudását. Mint mondta: "én munka közben fogok meghalni". A spanyol belpolitikába azonban nem kíván visszatérni. (Korábban miniszter volt Felipe González szocialista kormányában.)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Elárulták a szakértők: így forradalmasíthatja az AI a munkahelyeket

Elárulták a szakértők: így forradalmasíthatja az AI a munkahelyeket

Hogyan lehet támogatni a munkavállalókat az AI segítségével? Lehet munkavállalói élményt nyújtani és produktivitást növelni a cégeknek a mesterséges intelligencia által? Lehet-e gördülékenyen végigvinni a folyamatot, meggyőzni a munkavállalót arról, hogy az ő munkáját segíti, és nem elveszik az új rendszerek? Ezekről a kérdésekről szólt a Portfolio AI in Business konferenciájának II/A szekciójának panelbeszélgetése, Lassú Lillával (Supercharge, Chief People Officer), Pereczes Jánossal (Magyar Bankholding, ügyvezető igazgató), és Szajbély Benedekkel, a Griffsoft vezérigazgatójával. A beszélgetést Molnár Noémi, BeHive Consulting Chief Behavioural Scientist-je moderálta.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×