Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Halálra itatott egy tinédzsert, három és fél évet ül érte

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Három év és öt hónap börtönbüntetésre ítélte egy berlini bíróság pénteken azt a bártulajdonost, aki 2007 februárjában a vád szerint \"halálba itatott\" egy 16 éves diákot.

Az ügy annak idején hatalmas port kavart Németországban, és a közvélemény rendkívüli felháborodását váltotta ki. A német főváros egyik bárjában a 28 éves - értesülések szerint török származású - tulajdonos szó szerint ivóversenyre hívta ki egyik ifjú vendégét, a 16 éves Lukast, miközben a különleges verseny során "átejtette" őt. Saját poharába ugyanis több alkalommal vizet töltött, miközben fiatal vetélytársát tequilával itatta.

Lukas a tanúvallomások szerint összesen 45 tequilát hajtott le, majd kómába esett. A kómából többé nem tért magához, és négy héttel később a kórházban meghalt.

Az ítélet szerint a bártulajdonos közvetve közreműködött a fiatal diák halálában, a legdurvább módon veszélyeztetve annak szervezetét. A bíróság vezetője szerint tudta, hogy tisztességtelen versenyről van szó, miközben Lukas nem is sejtette, hogy semmiképp nem nyerhet.

Mindennek alapján a bíróság a tulajdonost és egyben bárpultost három év és öt hónap börtönbüntetésre ítélte. A vád képviselője egyébként négy év börtönt kért.

A tulajdonos elismerte, hogy Lukas haláláért "erkölcsi felelősség" terheli, és sajnálkozását fejezte ki a történtek miatt. Bárját azóta a hatóságok bezárták.

A tizenéves fiatalok körében való mértéktelen italozás egyébként egyre nagyobb gondot okoz a német hatóságoknak. Ebben az évben - csupán májusig Berlinben csaknem 1000 öntudatlanul részeg gyermeket, illetve diákot szállítottak kórházba.