eur:
393.1
usd:
366.77
bux:
66587.13
2024. április 25. csütörtök Márk

Bocsánatot kért a miniszter a sonkás szendvicsért

Bocsánatkérő levelet kaptak a brit kormánytól azok a muzulmán bebörtönzöttek, akiket a Ramadán alatt sonkás szendviccsel kínáltak.

Hivatalos formában kért bocsánatot a brit kormány és Jack Straw külügyminiszter a leedsi fegyház 200 muszlim fogvatartottjától, amiért az iszlám böjti ünnep, a Ramadán alatt hússal látták el a rabokat.

A külügyminiszter szerint egy sajnálatos adminisztrációs hiba történt. Az igazságügyi tárca pedig ígéretet tett arra, hogy a börtönök személyzetét a jövőben olyan képzést kapnak, amelyet a fegyházakban élő, különböző kultúrához tartozó rabokkal való megfelelő bánásmód megkíván.

Tavaly szeptember 13. és október 12. között tartották a muzulmánok böjti hónapját, a Ramadánt. Ekkor a vallás követői számára - akik a test és lélek feletti kontrollal arra emlékeznek, hogy Allah kinyilatkoztatta akaratát Mohamednek - számos tilalom lép életbe.

Ekkor napfelkeltétől napnyugtáig tilos enni, inni, nem életet élni, cigarettázni és vízipipázni is. Tartózkodni kell a hazugságtól, a rágalmazástól, és tilos más tulajdonát megkívánni.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×