Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Lemondott a szexbotrányba keveredett politikus

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
New York szexbotrányba keveredett kormányzója bejelentette, hogy távozik a hivatalából - állítják amerikai lapok. Korábban az állam kongresszusának republikánus frakcióvezetője kedden 48 órát adott a Eliot Spitzernek a lemondásra. Ellenkező esetben vádeljárást indítottak volna ellene.

Lemondott hivataláról New York szexbotrányba keveredett kormányzója. Eliot Spitzer döntéséről szerdán a bejelentés előtt több állami vezetőt értesített.

A kormányzó feleségével az oldalán szerdán jelentette be távozását. "Sajnálom, hogy nem tudtam megfelelni annak, amit elvártak tőlem" - fogalmazott és bocsánatot kért.

Korábban az állam republikánus politikusai már közölték: minél távolabb akarják látni a kormányzói széktől a demokrata párti kormányzót. Eliot Spitzer korábban államügyészként is dolgozott, és eddig a feddhetetlenségéről volt ismert.

Az állam kongresszusának republikánus frakcióvezetője kedden 48 órát adott a kormányzónak a lemondásra. Ellenkező esetben vádeljárást indítanak ellene.

A New York Times korábbi riportja szerint a 48 éves és nős Spitzer egy óránként 1000 dolláros tarifával dolgozó prostituálttal találkozott. Azért bukott le, mert épp egy FBI nyomozás folyt az örömlányokat futtató bűnbanda ügyében.

A kormányzó találkáit 6 esetben rögzítették. Az ügy pikantériája, hogy ügyészként maga Spitzer is vizsgálatot folytatott a prostitúció ügyében. A kormányzó számára azért kínos az affér, mert a magánerkölcsre is sokat adó Amerikában nehéz lesz folytatnia politikai karrierjét, annak ellenére, hogy a Demokrata Párt egyik új csillaga volt.

Az FBI azért figyelt fel rá, mert gyanús eredetű kifizetéseket fedezett fel az állami költségvetésben. Spitzer ellen azért emelhetnek vádat, mert a Washington és New York közötti államhatáron keresztül bonyolította örömlányok szállítását - amit a törvények tiltanak.