eur:
393.77
usd:
367.96
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Az internet veszélyei Kínában

A kínai gyermekek sokkal több, számukra veszélyes tartalommal találkoznak az interneten, mint más országban élő kortársaik - derült ki egy vizsgálatból.

Egy egyesült államokbeli szoftvercég, amely különböző tűzfalakat és más biztonsági programokat gyárt, nyolc országban vizsgálta meg, milyen veszélyeknek vannak kitéve a gyermekek, ha interneteznek.

A többi mellett Franciaországban, Brazíliában, Japánban, az Egyesült Államokban, valamint Kínában élő fiatalokat kérdeztek meg arról, milyen tartalmakhoz férnek hozzá.

A nyolc és tizenhét év közötti fiatalok válaszaiból kiderült, hogy Kínában a gyermekek 44 százaléka találkozik különböző furcsaságokkal, ha a világhálót böngészi. 41 százalékuk szexuális témájú tartalmakat is említett, valamint olyat, amely zavarba hozta őt.

Eközben az Egyesült Államokban élő fiataloknak mindössze 16 százaléka találkozik furcsaságokkal és 4 százaléka szexuális tartalommal.

A kínai illetékesek szerint ez azért lehetséges, mert a fiatalok nyilvános internet kávézókban lépnek fel a világhálóra.

Kínai internetező társadalom a világon az egyik legnagyobb, és a leggyorsabban növekvő. Tavaly 210 millió kínai használta a világhálót a másfél milliárdos lakosú országban.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×