eur:
395.14
usd:
371.22
bux:
65302.71
2024. április 19. péntek Emma

Bundagyanú miatt letartóztatták Szerbia egyik leggazdagabb emberét

Többórás látványos akció során rohamosztagos rendőrök tartóztatták le az újvidéki labdarúgóklub elnökét és tulajdonosát, Szerbia egyik leggazdagabb emberét. A vád bundagyanú és több millió eurós sikkasztás. A szerb és a montenegrói labdarúgó-maffia egyik vezetője az egykori montenegrói elnök és kormányfő közeli rokona. Pályafutását 30 évvel ezelőtt testőrként és kidobófiúként kezdte Bécsben.

Letartóztatták Szerbia egyik leggazdagabb és legbefolyásosabb emberét, Ratko Butorovicsot.

Az 54 éves üzletember a Vojvodina első ligás labdarúgóklub elnöke és tulajdonosa, emellett az övé a város legnagyobb és legkorszerűbb szállodája, valamint egy péterváradi szálló is.

A klubvezető egy hét alatt ötmillió euróért eladott három focistát a csapattól.

Most azzal gyanúsítják, hogy megszervezte az újvidéki csapat bundázását, de valószínűleg komolyabb szerepe van a szerb focimaffiában is.

Butorovics montenegrói származású, közeli rokonságban van Montenegró egykori elnökével és kormányfőjével, Miro Djukanoviccsal, és a montenegrói focimaffiával is kapcsolatban állt.

Az üzletember mesébe illő kastélya Újvidék magyarok lakta részén található. Az utcát egy rendőrségi rohamosztag kedden délután már lezárta, de a látványos letartóztatás csak este hétkor történt meg.

Hivatalos közlés nincs az ügyben, de annyit tudni lehet, hogy a letartóztatás az egyik belgrádi kereskedelmi tévé tényfeltáró riportsorozata után történt meg. A két legerősebb belgrádi futball klub vezetőit a rendőrség korábban már előállította.

Butorovics testőrségének 20-30 tagja a rendőrség előtt gyülekezett kedd este, de feloszlatták a tömeget.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×