eur:
392.7
usd:
367.68
bux:
66266.03
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Túszdráma az iskolában: 250 gyereket tartottak fogva a fegyveresek

Iszlamista fegyveresek betörtek egy pakisztáni iskolába és foglyul ejtettek mintegy 250 gyermeket és tanárokat. A támadók néhány óra múlva megadták magukat a törzsi vének tanácsának.

Feltélezhetően tálib-párti iszlamista fegyveresek a Pakisztán északi részén található Bannú városa egyik iskolájába törtek be, ahol túszul ejtettek mintegy 250 gyermeket és tanáraikat.

A helyi rendőrség azt mondta: az öt lázadó egy, a rendőrökkel folytatott összecsapás során menekült az épületbe.

A rendőrség körbevette az iskolát, majd a törzsi vének tanácsa tárgyalásokat kezdett a túszejtőkkel.

A Pakisztán északnyugati részén található Bannú városában nem ez az első támadás, tavaly októberben 15 ember veszítette életét egy öngyilkos támadásban.

Címlapról ajánljuk

Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Izrael bejelentette, hogy nem hagyja válasz nélkül Irán tömeges drón- és rakétatámadását. Dél-Libanonban már meg is ölték a Hezbollah néhány fontos parancsnokát, de lehet, hogy Jeruzsálemben ennyivel nem fogják beérni. Szakértők most azt találgatják, vajon hogyan vághatna vissza Izrael a határaitól több mint ezer kilométerre lévő Iránnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
Már ma jöhet Amerika nagy segélye Ukrajnának, atomjaira robbantották az orosz légvédelmi rendszereket – Ukrajnai háborús híreink csütörtökön

Már ma jöhet Amerika nagy segélye Ukrajnának, atomjaira robbantották az orosz légvédelmi rendszereket – Ukrajnai háborús híreink csütörtökön

Mike Johnson, az Egyesült Államok Képviselőházának elnöke bejelentette, hogy a nap folyamán benyújtásra kerülnek azok a törvényjavaslatok, amelyek Ukrajna, Izrael és az Indo-csendes-óceáni régió támogatását célozzák - tudósított a Sky News. A hírek szerint egy Sz-400-as rakétarendszer is súlyos károkat szenvedett a tegnap éjjeli, Krím elleni ukrán támadás során – derül ki ez több, ukrajnai háborús közösségi médiaportál által megosztott fotóból. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×