Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Minden eddiginél nagyobb pofonok a kampányban

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Hillary Clinton és Barack Obama szokatlanul éles összeütközése nyomta rá a bélyegét a demokrata elnökjelölt-aspiránsok hétfő esti vitájára.

A demokrata elnökjelölt-választási küzdelmet vezető két szenátor több kérdésben is egymásnak esett. Clinton megkérdőjelezte Obama törvényhozási munkájának eredményét, Obama pedig azzal vádolta őt és férjét, Bill Clinton volt elnököt, hogy kampányukban valótlanságokat állítanak róla.

A CNN által rendezett kétórás vita helyszíne Dél-Karolinában volt, abban a szövetségi államban, ahol szombaton tartják a következő demokrata előválasztást.

A verseny különösen kiélezett. Obama nyerte meg a fontos legelső megméretést Iowában, viszont, ha csekély előnnyel is, de Clinton lett az első New Hampshire-ben és Nevadában. Mindkettő szeretne határozott előnyre szert tenni a kulcsfontosságú február 5-ei szuperkedd előtt, amikor 22 állam dönt arról, hogy kit kíván elnökjelöltnek.

Hillary Clinton New York-i szenátor kemény hangon támadta Obamát, amiért az még az illinois-i törvényhozás tagjaként sok kérdésben nem foglalt határozottan állást. Obama azt kérdezte Clintontól: miért szavazott meg egy olyan csődtörvényt, amelyről később kijelentette, örül, hogy nem fogadták el.

"Obama szenátor, Önnel nehéz egyenes vitát folytatni, mert soha nem vállal felelősséget a szavazataiért" - jelentette ki Clinton. Megjegyzését nemtetszést jelző hangos huhogással fogadta a közönség.

Barack Obama azzal támadta Hillary Clintont, hogy ő és férje nem a tényeken alapuló állításokkal támadja őt. Szerinte ez a politikai taktika csak elidegeníti a választókat. Azt mondta, az amerikaiak olyan elnököt keresnek, aki megoldani akarja a problémákat, nem pedig folytatni a jelenlegi washingtoni politizálást.

"Nem az számít, amit mond, hanem amit eddig tett" - vágott vissza a volt first lady.