eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Minden eddiginél nagyobb pofonok a kampányban

Hillary Clinton és Barack Obama szokatlanul éles összeütközése nyomta rá a bélyegét a demokrata elnökjelölt-aspiránsok hétfő esti vitájára.

A demokrata elnökjelölt-választási küzdelmet vezető két szenátor több kérdésben is egymásnak esett. Clinton megkérdőjelezte Obama törvényhozási munkájának eredményét, Obama pedig azzal vádolta őt és férjét, Bill Clinton volt elnököt, hogy kampányukban valótlanságokat állítanak róla.

A CNN által rendezett kétórás vita helyszíne Dél-Karolinában volt, abban a szövetségi államban, ahol szombaton tartják a következő demokrata előválasztást.

A verseny különösen kiélezett. Obama nyerte meg a fontos legelső megméretést Iowában, viszont, ha csekély előnnyel is, de Clinton lett az első New Hampshire-ben és Nevadában. Mindkettő szeretne határozott előnyre szert tenni a kulcsfontosságú február 5-ei szuperkedd előtt, amikor 22 állam dönt arról, hogy kit kíván elnökjelöltnek.

Hillary Clinton New York-i szenátor kemény hangon támadta Obamát, amiért az még az illinois-i törvényhozás tagjaként sok kérdésben nem foglalt határozottan állást. Obama azt kérdezte Clintontól: miért szavazott meg egy olyan csődtörvényt, amelyről később kijelentette, örül, hogy nem fogadták el.

"Obama szenátor, Önnel nehéz egyenes vitát folytatni, mert soha nem vállal felelősséget a szavazataiért" - jelentette ki Clinton. Megjegyzését nemtetszést jelző hangos huhogással fogadta a közönség.

Barack Obama azzal támadta Hillary Clintont, hogy ő és férje nem a tényeken alapuló állításokkal támadja őt. Szerinte ez a politikai taktika csak elidegeníti a választókat. Azt mondta, az amerikaiak olyan elnököt keresnek, aki megoldani akarja a problémákat, nem pedig folytatni a jelenlegi washingtoni politizálást.

"Nem az számít, amit mond, hanem amit eddig tett" - vágott vissza a volt first lady.

Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×