eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

A kenyai kormány szerint előre eltervezett népirtás történt

A kenyai kormány bepanaszolja a hágai székhelyű Nemzetközi Büntetőbíróságnál az ellenzéki erők vezetőit az afrikai országban december végén megrendezett elnökválasztást követő súlyos zavargások miatt, amelyek legkevesebb 700 ember halálát okozták.

Panaszt emel az ország ellenzéki vezetői ellen a kenyai kormány a hágai székhelyű Nemzetközi Büntetőbíróságnál a december végi elnökválasztást követő zavargások miatt.

A kenyai kormány szóvivője elmondta: a nairobi vezetésnek tudomása van arról, hogy a Narancssárga Demokratikus Mozgalom vezetői előre eltervezett népirtást hajtottak végre a nyugat-kenyai Rift-völgyben.

A bejelentés előtt nem sokkal az ellenzék jelezte: ugyancsak panaszt nyújtottak be amiatt, hogy a kenyai hatóságok a kormányellenes tüntetések leverésével emberiesség ellen bűntettet követtek el.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×