eur:
393.82
usd:
367.81
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Visszavonul az egyik legsikeresebb magyar politikus

Felhagy a politizálással parlamenti mandátumának lejárta után Bugár Béla, a Magyar Koalíció Pártjának (MKP) volt elnöke. A politikus befektetőként és vállalkozóként folytatja: egy felújítás és átépítés alatt álló csallóközi műemlék, a Pongráczok egykori, nagyszarvai kastélyának társtulajdonosa lett. Az épületben idősek otthona működik majd.

Bugár Béla egy szlovák hetilapnak azt mondta: eredetileg az volt az elképzelése, hogy hospice szolgálatot hoz létre, de miután arról értesült, hogy Somorja közelében egy ilyen nagy kapacitású intézmény már épül, elállt a szándékától.

"Nem zárom ki hogy Romániában építek valami hasonlót, hiszen ott két év múlva nagy lesz az építési kereslet" - mondta a politikus.

A szlovák politikai körökben ma is nagy népszerűséget élvező Bugár Béla a három szlovákiai magyar párt egyesülése nyomán 1998-ban létrejött, majd nyolc évig kormányzati pozíciót élvező MKP-nek volt kezdetektől az elnöke és évekig a parlament alelnöke.

Tavaly tavasszal, pártja tisztújító közgyűlésén 14 szavazatnyi különbséggel vereséget szenvedett kihívójától, Csáky Páltól, akinek elnöksége óta az MKP támogatottsága igencsak megcsappant.

Bugár a tisztújításkor kijelentette: kivonul a politikából, és csak végső esetben, akkor vállalna újra tisztséget, ha süllyedő hajót kellene mentenie.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 22:41
×
×
×
×