Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Visszavonul az egyik legsikeresebb magyar politikus

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Felhagy a politizálással parlamenti mandátumának lejárta után Bugár Béla, a Magyar Koalíció Pártjának (MKP) volt elnöke. A politikus befektetőként és vállalkozóként folytatja: egy felújítás és átépítés alatt álló csallóközi műemlék, a Pongráczok egykori, nagyszarvai kastélyának társtulajdonosa lett. Az épületben idősek otthona működik majd.

Bugár Béla egy szlovák hetilapnak azt mondta: eredetileg az volt az elképzelése, hogy hospice szolgálatot hoz létre, de miután arról értesült, hogy Somorja közelében egy ilyen nagy kapacitású intézmény már épül, elállt a szándékától.

"Nem zárom ki hogy Romániában építek valami hasonlót, hiszen ott két év múlva nagy lesz az építési kereslet" - mondta a politikus.

A szlovák politikai körökben ma is nagy népszerűséget élvező Bugár Béla a három szlovákiai magyar párt egyesülése nyomán 1998-ban létrejött, majd nyolc évig kormányzati pozíciót élvező MKP-nek volt kezdetektől az elnöke és évekig a parlament alelnöke.

Tavaly tavasszal, pártja tisztújító közgyűlésén 14 szavazatnyi különbséggel vereséget szenvedett kihívójától, Csáky Páltól, akinek elnöksége óta az MKP támogatottsága igencsak megcsappant.

Bugár a tisztújításkor kijelentette: kivonul a politikából, és csak végső esetben, akkor vállalna újra tisztséget, ha süllyedő hajót kellene mentenie.