eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Globális adatbázis segítheti a nyomozást

Nemzetközi adatbázis létrehozását tervezi az FBI és a brit rendőrség, amely a világon körözött valamennyi bűnöző és terrorista személyes és biometrikus adatait tartalmazná.

A terv az amerikai Szövetségi Nyomozóirodáé, de már folynak az egyeztetések a brit, ausztrál, kanadai és új-zélandi hatóságokkal is egy olyan nemzetközi munkacsoport létrehozásáról, amely a stratégiát kidolgozná. Az FBI-nak feltett szándéka ugyanis, hogy együttműködik a szövetséges államok rendőrségeivel a nemzetközi biztonság javítása érdekében.

Az adatbázis több millió gyanúsított adatait tartalmazná, így meggyorsítaná és megkönnyítené a nyomozást a bűnözők és terroristák ellen. Most még csak tervezik, de ha elkészül, akkor valamennyi részes állam hatóságai számára nyitottá válik az adatbázis.

A hasonló brit adatbázis 7 millió ujjlenyomat-sorozatot és egyéb biometrikus adatot tartalmaz, köztük olyanokét is, akik semmiféle bűncselekményt nem követtek el.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×