eur:
395.3
usd:
371.06
bux:
65157.06
2024. április 19. péntek Emma

Nem vették őrizetbe a tömeggyilkosság kitervelőjét

A rendőrség hétfőn bezárt egy norvégiai középiskolát, miután kiderült, hogy egy 15 éves fiú lövöldözést tervezett az intézményben.

A 15 éves norvég fiú egy internetes videómegosztó oldalra töltötte fel az ötven másodperces felvételt szombaton, amelyben mészárlással fenyegetőzött az Oslótól 15 kilométerre lévő kjenni középiskolában.

A videót vasárnap eltávolították az oldalról, és biztonsági okok miatt az iskola hétfőn nem nyitott ki.

A felvételen előbb az iskola, majd hat tanár képe látható, és a fiú azt mondja: "egy napon meg fog történni, jön egy véres szerkezet, egy napon meg fogtok halni".

A norvég fiút elfogták, de nem tartóztatták le, és nem is helyezték előzetesbe - közölte a rendőrségi szóvivő.

A 15 éves fiú elismerte, hogy ő tette fel az internetre a felvételt, de a rendőrség azt nem közölte, hogy mivel magyarázta tettét, és pontosan mit tervezett.

Tavaly november elején egy 18 éves finn diák, Pekka-Eric Auvinen nyolc embert ölt meg a Helsinkitől 50 kilométerre található Tuusula iskolájában. Maga a támadó is meghalt, miután fejbe lőtte magát. A tragédia kérdéseket vetett fel a fegyvertartást szabályozó finn törvényről is.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×