Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A vendéglátók nem szívesen fogadják az elnök barátnőjét

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Márciusban II. Erzsébet királynő meghívására, hivatalos látogatást tesz Angliában Nicolas Sarkozy francia elnök. Mint ilyenkor szokásos, a windsori királyi palotában fog megszállni. Az angol királyi udvar nem örülne, ha a francia államfő mint barátnőjét vinné magával Carla Brunit. Remélik, hogy Sarkozy addigra elveszi őt feleségül.

A hírek szerint Szaúd-Arábia közölte Sarkozy elnökkel, hogy nem fogadja Carla Brunit, ha a francia államfő oldalán barátnőként érkeznék az országba. Indiának is protokoll-gondjai vannak a volt modellel kapcsolatban, és az angol vendéglátók sem szívesen nyitnának különszobát Carla Bruninak Windsorban.

Egyelőre úgy tudni, hogy Sarkozy elnök február 9-én feleségül veszi a modellből slágerénekesnővé előlépett Brunit. De amikor a lapok ezt megírták, a francia államfő azt mondta, hogy nem a sajtó szabja meg, mikor legyen az esküvő. Az angolok remélik, hogy márciusra már anyakönyvvezető által összeadott francia elnöki párt fogadhatnak.

Szombaton konferenciát tartott Nicolas Sarkozy jobbközép pártja, és ezen felszólalt a volt brit miniszterelnök, a szocialista Tony Blair is, aki barátja a francia államfőnek.

Ami azt illeti, ha az Európai Uniónak valóban elnöke lesz, Sarkozy Tony Blair-t szeretné jelölni erre a tisztségre. Blair a szombati beszédében dicsérte Sarkozyt, de a maga csipkelődő módján.

Mint mondta: "az önök elnöke nagyon energikus ember - minden téren." Nicolas Sarkozy ezt széles mosolllyal hallgatta.

Amiért nincs oka mosolyogni, az a három új könyv, amely most jelent meg róla Franciaországban. Az egyik az elvált feleségét, Ceciliát idézi, aki szerint Sarkozy "képtelen fékezni magát".

Egy folyóirat "Liberté, Égalité, Paternité" szóviccel közöl fotót az egyiptomi tengerparton fürdőruhában látható Sarkozy-Bruni párról, amivel a franciák nemzeti jelmondatát, a "szabadság, egyenlőség, testvériség"-et kiforgatva azt engedi sejtetni, hogy Carla esetleg gyermeket vár az elnöktől.

A szép énekesnő nagyon fiatalos, de mégiscsak negyvenéves. A lapok Bruni elejtett megjegyzését idézik, miszerint örülne, ha születne egy kislánya.