eur:
393.75
usd:
365.31
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Iskolájukat gyújtották fel a belgrádi diákok

Az ünnepek alatt öt belgrádi diák felgyújtotta saját iskoláját. A jelentős anyagi károkkal járó tűzesetet okozó diákok a legrosszabb esetben is csak elégtelen osztályzatot kaphatnak magatartásból.

Naplóégetésre már volt példa többször is Szerbiában, az iskola felgyújtására azonban még nem, egészen mostanáig.

Belgrádban, egy zimonyi általános iskolában pénzhiányra hivatkozva elutasították az éjjeli őr alkalmazását, így az intézmény ellenőrzés nélkül maradt a téli szünidő alatt.

Valószínűleg ez bátorította fel a diákokat, hogy behatoljanak az épületbe, ahol felgyújtották a feldíszített fenyőfát, amitől lángra kapott az ebédlő és a bútorok. A tűzoltók gyors beavatkozása meg tudta állítani a tűz továbbterjedését.

A gyújtogatók álarcot viseltek, de a rendőrség ötüket már azonosította a videofelvételek alapján, és kiderült, hogy a fenyőfát egy diáklány lobbantotta lángra.

Az is bebizonyosodott, hogy miközben a tűzoltók oltottak, a diákok betörték a tornaterem ablakait is.

Az igazgató csak annyit mondott, hogy a gyanúsított diákokat vissza kell fogadni január 21-én, a második félév kezdetén.

A diákok magaviseletből elégtelen osztályzatot kaphatnak tettükért, de a másik iskolába való áthelyezés csak a szülők beleegyezésével lehetséges.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 29. 09:45
2024. március 29. 09:00
×
×
×
×