Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Az alvilág végzett a vállalkozóval?

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Brutális gyilkosság történt hétfőn a dél-szlovákiai Galánta közelében. Feltehetően alvilági leszámolásról van szó.

A SITA szlovák hírügynökség értesülése szerint hétfőn koraeste az alvilágra jellemző módon gyilkoltak meg egy taksonyi vállalkozót Galánta közelében. A nagyszombati kerületi rendőrség szóvivője elmondta, hogy az 55 éves férfi Javorinkából a közeli Matuskovo felé vezető úton haladt gépkocsijával, amikor este fél hét előtt az ismeretlen elkövető több lövéssel meggyilkolta őt.

A rendőrség közlése szerint a tettes egy lopott Skoda Octaviából adta le a halálos lövéseket. Az autót tavaly novemberben Pöstyénben lopták el, a merényletet követően pedig felgyújtva találták meg a Dunaszerdahelyi járásban fekvő Vásárúton.

Nem árulnak el részleteket

A szlovák hatóságok nagy erőkkel nyomoznak az ügyben, egyelőre több részletet nem kívántak elárulni. Amennyiben sikerül elfogni a gyilkost, 15-től 20 évig terjedő börtönre ítélhetik.

Helyi értesülés szerint nagy valószínűséggel alvilági leszámolásról lehet szó.

A régióban, főleg a galántaival szomszédos dunaszerdahelyi járásban, a kilencvenes években rendkívül sok ember esett alvilági leszámolás áldozatául.

Máig tisztázatlan a dunaszerdahelyi mészárlás néven elhíresült eset, amikor 1999 márciusában mindmáig ismeretlen elkövetők a helyi Fontana bárban 113 lövéssel fél perc alatt öltek meg tíz alvilági személyt, az egykori Pápay-csoport tagjait.

Az elkövetők kilétét eddig nem sikerült felfedni.

Hanganyag: Protics János