eur:
394.12
usd:
369.85
bux:
65766.76
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Az alvilág végzett a vállalkozóval?

Brutális gyilkosság történt hétfőn a dél-szlovákiai Galánta közelében. Feltehetően alvilági leszámolásról van szó.

A SITA szlovák hírügynökség értesülése szerint hétfőn koraeste az alvilágra jellemző módon gyilkoltak meg egy taksonyi vállalkozót Galánta közelében. A nagyszombati kerületi rendőrség szóvivője elmondta, hogy az 55 éves férfi Javorinkából a közeli Matuskovo felé vezető úton haladt gépkocsijával, amikor este fél hét előtt az ismeretlen elkövető több lövéssel meggyilkolta őt.

A rendőrség közlése szerint a tettes egy lopott Skoda Octaviából adta le a halálos lövéseket. Az autót tavaly novemberben Pöstyénben lopták el, a merényletet követően pedig felgyújtva találták meg a Dunaszerdahelyi járásban fekvő Vásárúton.

Nem árulnak el részleteket

A szlovák hatóságok nagy erőkkel nyomoznak az ügyben, egyelőre több részletet nem kívántak elárulni. Amennyiben sikerül elfogni a gyilkost, 15-től 20 évig terjedő börtönre ítélhetik.

Helyi értesülés szerint nagy valószínűséggel alvilági leszámolásról lehet szó.

A régióban, főleg a galántaival szomszédos dunaszerdahelyi járásban, a kilencvenes években rendkívül sok ember esett alvilági leszámolás áldozatául.

Máig tisztázatlan a dunaszerdahelyi mészárlás néven elhíresült eset, amikor 1999 márciusában mindmáig ismeretlen elkövetők a helyi Fontana bárban 113 lövéssel fél perc alatt öltek meg tíz alvilági személyt, az egykori Pápay-csoport tagjait.

Az elkövetők kilétét eddig nem sikerült felfedni.

Hanganyag: Protics János

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
Egyre rosszabb a hangulat a tőzsdén

Egyre rosszabb a hangulat a tőzsdén

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. Ami a mai tőzsdei teljesítményt illeti, egyelőre az óvatos optimizmus jellemzi a kereskedést, kisebb emelkedést láthatunk a kontinens vezető tőzsdéin, a magyar piac azonban lefordult.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×