eur:
395.26
usd:
371.68
bux:
66273.8
2024. április 16. kedd Csongor

Órákig állt a forgalom a német autópályákon az ónos eső miatt

Száznál több, részben súlyos balesetet okozott Németországban az ónos eső a hétvégén. Csupán Berlinben fél ezren szenvedtek sérüléseket a szinte percek alatt eljegesedett utcákon.

Az ónos eső Berlinben több mint 600 autóbalesetet okozott. Ezek egy része csupán koccanás volt, komoly anyagi kárral, sőt nem egyszer sérüléssel járó karambolok is kialakultak azonban, amikor több jármű futott egymásba.

A mentőket a fővárosban vasárnap 900 alkalommal hívták ki. A korábbi tartós hideg következtében fagyott talajra hulló eső szinte percek alatt jégpályává változtatta, és szinte járhatatlanná tette a közutakat.

Meleg tea az autóban rekedteknek

A köztisztasági hivatal hiába próbált síkosságmentesíteni, a sorozatos balesetek miatt eldugult utakon még a mentőautók vagy rendőrségi járőr kocsik is csak nehezen jutottak előre. Így például a Berlint Rostockkal összekötő autópályán órákig állt a forgalom, a községi vöröskeresztes csoportok meleg teával igyekeztek a mozdulatlan sorokban rekedt autósokat felvértezni a hideg ellen.

Bajorországból is tömeges balesetekről érkezett jelentés, noha többször is figyelmeztették az autósokat: csak azok induljanak útnak, akiknek halaszthatatlan dolguk van, mert félő, hogy a közutak egyik percről a másikra szabályos korcsolyapályákká válhatnak.

Mára némileg konszolidálódott a helyzet, mert enyhült az idő és az elkövetkező napokra is fokozatos felmelegedést jelez a meteorológiai szolgálat.

Hanganyag: Vincze András

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Az első napon leállíttatta a belga rendőrség a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciáját Brüsszelben. A helyi jelentések szerint a rendezvény folytatódik, de új vendégeket már nem engednek be. A hatóságok a délutánra meghirdetett ellentüntetésre hivatkozva akarják beszüntetni a konferenciát, amelyet korábban már két brüsszeli helyszín is elutasított.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 16. 15:47
×
×
×
×