eur:
394.31
usd:
370.33
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

A lavinaveszély ellenére biztonságosak a szlovákiai sípályák

A hétvégi jegesedés után járhatóak Szlovákia útjai, de a helyzet csak fokozatosan javul. A hegyekben a kiadós havazás és az erős szél miatt megnőtt a lavinaveszély, a kijelölt sípályák azonban biztonságosak.

Az elmúlt napokban Szlovákiában is komoly gondokat okozott az ónos eső és a havazás. Az utakat - főleg a déli járásokban - jégpáncél borította. Az útkarbantartók ezúttal sem jeleskedtek, nem tudtak gyorsan reagálni a hirtelen jött időjárás változásra.

Nem csak az alacsonyabb rendű utakon, de az autópályákon is akadozott a forgalom, a helyzetet súlyosbította, hogy vasárnap ért végett a téli szünidő, és a hegyekből sokan tartottak hazafelé.

Kötelező a hólánc

A Pozsony és Nagyszombat közötti autópályán rövid idő alatt 5 komolyabb balesetet jegyeztek fel. A hegyekben kiadósabban havazott, emiatt a Donovalyn áthaladó hegyi főutat a 10 méteresnél hosszabb teherautók nem vehetik igénybe, Certovicán pedig kötelező a hólánc használata.

A főutakat sózzák, de egyes falvak között még mindig akadozik a közlekedés, és csak nagyon lassan lehet haladni.

A magasabban fekvő területeken kisebb hóakadályok vannak, és az erős szél hófúvásokat okoz a Tátrában.

Az előrejelzés szerint ma délutántól ismét jegesedés várható az ország délnyugati részén, tehát a főváros környékén is, ezért elsőfokú közúti figyelmeztetés van érvényben.

Hanganyag: Protics János

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egyetemi bérkövetelések: előrelépés még nincs, államtitkári ígéret már van

Egyetemi bérkövetelések: előrelépés még nincs, államtitkári ígéret már van

Hankó Balázs megígérte, megvizsgálják, hogy az általa ismert fizetési adatok miért nem egyeznek az egyetemi dolgozók bérpapírjain szereplő számokkal. Gregor Anikó, a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete ELTE Társadalomtudományi Karának szakszervezeti titkára az InfoRádióban elmondta: hasznos volt az újabb egyeztetés, két hét múlva pedig újra tárgyalni fognak.
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×