Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A lavinaveszély ellenére biztonságosak a szlovákiai sípályák

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A hétvégi jegesedés után járhatóak Szlovákia útjai, de a helyzet csak fokozatosan javul. A hegyekben a kiadós havazás és az erős szél miatt megnőtt a lavinaveszély, a kijelölt sípályák azonban biztonságosak.

Az elmúlt napokban Szlovákiában is komoly gondokat okozott az ónos eső és a havazás. Az utakat - főleg a déli járásokban - jégpáncél borította. Az útkarbantartók ezúttal sem jeleskedtek, nem tudtak gyorsan reagálni a hirtelen jött időjárás változásra.

Nem csak az alacsonyabb rendű utakon, de az autópályákon is akadozott a forgalom, a helyzetet súlyosbította, hogy vasárnap ért végett a téli szünidő, és a hegyekből sokan tartottak hazafelé.

Kötelező a hólánc

A Pozsony és Nagyszombat közötti autópályán rövid idő alatt 5 komolyabb balesetet jegyeztek fel. A hegyekben kiadósabban havazott, emiatt a Donovalyn áthaladó hegyi főutat a 10 méteresnél hosszabb teherautók nem vehetik igénybe, Certovicán pedig kötelező a hólánc használata.

A főutakat sózzák, de egyes falvak között még mindig akadozik a közlekedés, és csak nagyon lassan lehet haladni.

A magasabban fekvő területeken kisebb hóakadályok vannak, és az erős szél hófúvásokat okoz a Tátrában.

Az előrejelzés szerint ma délutántól ismét jegesedés várható az ország délnyugati részén, tehát a főváros környékén is, ezért elsőfokú közúti figyelmeztetés van érvényben.

Hanganyag: Protics János